Πολιτική

“Έπεσαν” κυβερνητικά sites! Εκτός λειτουργίας και η ιστοσελίδα του πρωθυπουργού

Εκτός λειτουργίας από τις 9:00 το βράδυ της Πέμπτης (23.1.2020) και για δύο ώρες τέθηκαν sites της κυβέρνησης, αλλά και του πρωθυπουργού. Άγνωστη, μέχρι στιγμής, η αιτία, ωστόσο το πλέον πιθανό είναι να πρόκειται για νέα επιδρομή χάκερς. Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγα 24ωρα, Τούρκοι χάκερς είχαν προχωρήσει σε κυβερνοεπίθεση. Τότε είχαν "ρίξει" τις ιστοσελίδες της Βουλής, της ΕΥΠ, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου, αλλά και του Υπουργείου Οικονομικών. Τα προβλήματα αποκαταστάθηκαν λίγα λεπτά μετά τις 23:00 το βράδυ.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αδύνατη ήταν από τις 9:00 το βράδυ της Πέμπτης (23.1.2020) και για περίπου δύο ώρες η πρόσβαση σε sites της κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού, Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων ιστοσελίδων, εντείνοντας τις ανησυχίες ότι πρόκειται για νέο “χτύπημα” χάκερς.

Μεταξύ των sites που “έπεσαν” είναι των Υπουργείων Εσωτερικών, Εξωτερικών, Οικονομικών, Εμπορικής Ναυτιλίας, τα sites της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, αλλά και η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού.

Έτσι εμφανιζόταν το site του Πρωθυπουργού:prothipourgos

Δείτε πως εμφανιζόταν και η πρώτη σελίδα της ηλεκτρονικής διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών:

exoterikon

Μία ομάδα χάκερ από την Τουρκία υποστηρίζει σε σελίδα της στο facebook ότι ευθύνεται για το ότι “έπεσε” η ιστοσελίδα του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, χωρίς προς το παρόν να επιβεβαιώνεται.

Παρ΄ όλα αυτά, τα προβλήματα στη λειτουργία ελληνικών κυβερνητικών ιστοσελίδων αποκαταστάθηκαν λίγα λεπτά μετά τις 23:00 το βράδυ, χωρίς να έχουν γίνει, επισήμως, γνωστοί οι λόγοι της “κατάρρευσης”.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγα 24ωρα, Τούρκοι χάκερς είχαν προχωρήσει σε κυβερνοεπίθεση και είχαν “ρίξει” τις ιστοσελίδες της Βουλής, της ΕΥΠ, του Υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου, αλλά και του Υπουργείου Οικονομικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο δημοφιλή
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Συντάξεις χηρείας: Σφοδρή επίθεση της ΕΛΑΣ στην κυβέρνηση: «Μόλις 8.552 οι ωφελούμενοι»
Στο επίκεντρο της κριτικής οι συνταξιούχοι πριν από τις 13 Μαΐου 2016, τα αναδρομικά, οι συντάξεις του πρώην ΟΓΑ και οι επικουρικές - Τι αναφέρει ο Τομέας Εργασίας της ΕΛΑΣ για τη νέα ρύθμιση
ΕΛΑΣ, κόμμα Τσίπρα 25
Ο ΣΥΡΙΖΑ από την ανασυγκρότηση στην πολιτική αντεπίθεση – ΔΕΘ, ψηφοδέλτια, συνεργασίες στην πρώτη γραμμή
Η νέα ηγεσία επιχειρεί να εκπέμψει το μήνυμα ότι, παρά τις αποχωρήσεις και την εσωκομματική αναταραχή, το κόμμα διατηρεί οργανωτικές δομές, κοινωνικές αναφορές και προγραμματικό απόθεμα
Νέοι τομεάρχες στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Μαρινάκης από τη Θεσσαλονίκη: Η διασύνδεση με την Κύπρο θα προχωρήσει – Τι είπε για τεκμήρια και τα μέτρα της ΔΕΘ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε εκτενή αναφορά στο Μετρό της Θεσσαλονίκης και τα εγκαίνια των νέων σταθμών αλλά και σε όσα θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ
Ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και των ανταποκριτών ξένου Τύπου στην Θεσσαλονίκη από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2025. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)
92