Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Επικίνδυνη κόντρα Εκκλησίας-κυβέρνησης – Ο Τσίπρας φέρνει και τον Φίλη στο Μαξίμου ενώ ο Αρχιεπίσκοπος δεν ήθελε – “Ψεύτης και με εμμονές ο υπουργός”

Επικίνδυνη κόντρα Εκκλησίας-κυβέρνησης – Ο Τσίπρας φέρνει και τον Φίλη στο Μαξίμου ενώ ο Αρχιεπίσκοπος δεν ήθελε – “Ψεύτης και με εμμονές ο υπουργός”

– Ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής ξεκαθάρισε πως ο Αρχιεπίσκοπος δεν έχει καμία διάθεση να συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη
– Ο κ. Κονιδάρης κατηγόρησε τον κ. Φίλη πως είναι ψεύτης και έχει εμμονές
– Μετά τον πρωθυπουργό, πληροφορίες του dogma.gr αναφέρουν πως ο Αρχιεπίσκοπος θα συναντηθεί και με τον Πάνο Καμμένο
– Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ιερώνυμος θα ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να σταματήσει το νέο πρόγραμμα σπουδών για τα θρησκευτικά στα σχολεία

Φουντώνει ακόμα περισσότερο η κόντρα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την Εκκλησία, λίγες ώρες πριν το κρίσιμο ραντεβού του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Αλέξη Τσίπρα,. μία συνάντηση που σχεδόν απαίτησε ο ίδιος ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Σε αυτό το ιδιαίτερα άσχημο κλίμα και ενώ ο Αρχιεπίσκοπος δια του εκπροσώπου του ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί καμία συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως αδιαφορεί για αυτή την επιθυμία του και τελικά οι πληροφορίες αναφέρει πως θα είναι και ο κ. Φίλης στο Μέγαρο Μαξίμου και φυσικά παρών στη συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του εκπροσώπου της Αρχιεπισκοπής, κ. Κονιδάρη ο οποίος μιλώντας στο Bημα FM είχε ξεκαθαρίσει πως ο Αρχιεπίσκοπος δεν έχει καμία διάθεση να συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας, διότι εξύβρισε και συκοφάντησε την εκκλησία με τρόπο χυδαίο και σκαιό.

Λίγα λεπτά πριν τη συνάντηση ο εκπρόσωπος Τύπου της Αρχιεπίσκοπής, κ. Κονιδάρης μίλησε στον Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή Live News, λέγοντας πως δεν γνωρίζει τελικά εάν θα είναι και ο κ. Φίλης στη συνάντηση στο Μαξίμου και ούτε θα μπορούσε να απαιτήσει να μην είναι.

 Παράλληλα, ο κ. Κονιδάρης αποκάλυψε πως ο Αρχιεπίσκοπος αναμένεται να ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να μην διδαχθούν τα θρησκευτικά με βάση τα νέα προγράμματα σπουδών, αλλά να διδαχθεί το μάθημα με βάση τα περσινά δεδομένα.

Όπως αρχικά είχε αποκαλύψει το newsit.gr και το dogma.gr η συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό θα γίνει απόψε στις 19:30 στο Μέγαρο Μαξίμου. Άλλωστε, η Ιερά Σύνοδος ζήτησε η συνάντηση να γίνει εντός της ημέρας. Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα θα συνοδεύουν οι Μητροπολίτες Σπάρτης Ευστάθιος, Φθιώτιδος Νικόλαος, Μεσογαίας Νικόλαος, και ο Νομικός Σύμβουλος της Συνόδου κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ο Αρχιεπίσκοπος θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε