Πολιτική

Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ: Συνεχίζουμε τη στενή συνεργασία ενάντια στη ρωσική εισβολή

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω του Twitter.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία.

«Εποικοδομητική συζήτηση με τον υπουργό Μπλίνκεν. Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ συνεχίζουν τη στενή συνεργασία ως σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ ενάντια στις απρόκλητες ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία», έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Άντονι Μπλίνκεν ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τη στάση της Ελλάδας, δηλαδή για την εφαρμογή των κυρώσεων απέναντι στη Ρωσία, αλλά και για τη δέσμευση περί ανοικοδόμησης του μαιευτηρίου στη Μαριούπολη.

Σε ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρεται ότι, οι δύο πλευρές «συζήτησαν και για την επικείμενη συνάντηση του μηχανισμού 3+1 για την ενίσχυση της ενεργειακής και οικονομικής συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας, της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, καθώς και των Ηνωμένων Πολιτειών και την προώθηση των στόχων μας, που ενισχύονται από τα κοινά δημοκρατικά ιδεώδη για την περιφερειακή σταθερότητα και ευημερία».

Επιπλέον, ο Άντονι Μπλίνκεν ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη σταθερή υποστήριξή της στην Ουκρανία, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η ισχυρή επιβολή των κυρώσεων και η εκτεταμένη ανθρωπιστική και αμυντική βοήθειά που έχει παραδώσει η χώρα μας.

Τέλος, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει ότι οι δύο πλευρές συζήτησαν πρόσθετους τρόπους για να βοηθήσουν την Ουκρανία, καθώς συνεχίζει να αμύνεται ενάντια στον απρόκλητο και βάναυσο πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία.

Μετά την ολοκλήρωση της επικοινωνίας, ο Άντονι Μπλίνκεν ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι συνομίλησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό «για τη σημαντική βοήθεια που η νατοϊκή σύμμαχος Ελλάδα έχει παράσχει στην Ουκρανία, καθώς και για άλλους τρόπους για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να αμυνθεί ενάντια στον βάναυσο επιθετικό πόλεμο της Μόσχας. Οι σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας δεν ήταν ποτέ ισχυρότερες και πιο σημαντικές».

 

Οι λεπτομέρειες της προσεχούς συνάντησης του μηχανισμού 3+1 μεταξύ της Ελλάδας, της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, καθώς και των Ηνωμένων Πολιτειών, θα καθοριστούν δια της διπλωματικής οδού.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: Επαφές Μητσοτάκη, Μακρόν και Χριστοδουλίδη για επανεκκίνηση του GSI
Η είσοδος της γαλλικής Meridiam στο GSI και η πολιτική βούληση Αθήνας, Λευκωσίας και Παρισιού - «Η Ελλάδα θα κάνει όλα τα προβλεπόμενα για την πλήρη και ανεμπόδιστη υλοποίηση», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές
Μακρόν, Χριστοδουλίιδης, Μητσοτάκης
13
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον κορυφαίο κοινωνιολόγο – «Φώτισε τη δομή της ελληνικής κοινωνίας και του κράτους»
Μηνύματα από την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για τον ακαδημαϊκό που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών - Οι αναφορές στο έργο, τη δημόσια παρουσία και την πνευματική παρακαταθήκη του
Κωνσταντίνος Τσουκαλάς
Ο «καθαρός δρόμος» της Δούρου προς τη ΔΕΘ: Το παρασκήνιο της διαγραφής της Κασιμάτη και το τελεσίγραφο στη Γεροβασίλη
Με δέκα βουλευτές πλέον η Κουμουνδούρου, η πρόεδρος της ΚΟ ποντάρει στο «ξεκαθάρισμα» πριν από τη Θεσσαλονίκη και προαναγγέλλει επιστροφές - Το ορόσημο της 24ης Αυγούστου
Γεροβασίλη, Δούρου, Κασιμάτη 22
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ελλάδα μειώνει συνεχώς το δημόσιο χρέος της ταχύτερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα
«Με ορίζοντα το 2031, το δημόσιο χρέος θα έχει μειωθεί κάτω από 110%, καθώς από το 2021 μέχρι σήμερα έχει συρρικνωθεί κατά το 1/3» υπογραμμίζει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης 61