Πολιτική

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Τζόνσον για Τουρκία, Κυπριακό, κορονοϊό και Brexit

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Στη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν οι προσπάθειες των δύο χωρών για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και η προοπτική ανάπτυξης ενός εμβολίου.

Συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit, οι δυσκολίες στις διαπραγματεύσεις και οι προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν ώστε να βρεθεί αμοιβαία επωφελής συμφωνία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε στον Μπόρις Τζόνσον τα προβλήματα που δημιουργεί στην Ανατολική Μεσόγειο η συμπεριφορά της Τουρκίας κι επανέλαβε τη διάθεση της Ελλάδας για εξεύρεση λύσης μέσω της διπλωματικής οδού στο ζήτημα της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών.

Στη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε επίσης η προοπτική του Κυπριακού μετά και τις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη ηγεσίας της Τουρκοκυπριακής κοινότητας. Επισημάνθηκε ότι η επίλυση του Κυπριακού θα ήταν προς όφελος όλων.

Οι δύο Πρωθυπουργοί τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, ενώ ειδική αναφορά έγινε στη συμμετοχή της Βρετανίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη του αγώνα για την ανεξαρτησία το 1821.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η δεξίωση για την 52η επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο λόγω κακοκαιρίας – 1700 οι προσκεκλημένοι
Η καθιερωμένη κατ’ ιδίαν συνάντηση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα, με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων θα γίνει στο σαλόνι του πρώτου ορόφου
Δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι εκλογές δεν θα γίνουν το φθινόπωρο – Δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης με τον Σαμαρά
«Υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που τα βγάζουν πέρα δύσκολα, πολλές από τις μειώσεις φόρων έχουν ήδη απορροφήσει την αύξηση των τιμών» - «Τα έργα που παραδίδουμε δεν έχουν σχέση με το χρόνο των εκλογών»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 102