Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Επικοινωνία του ΚΚΕ με τους αρμόδιους εισαγγελείς για τα κομματικά δάνεια – “Συκοφαντικά τα δημοσιεύματα”

ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ Βόρεια Μακεδονία

Επικοινωνία με τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Δραγάτση, καθώς και με την Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη είχε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, σχετικά με δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για “επισφαλή δάνεια” του κόμματος από τράπεζες.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει συκοφαντικό το συγκεκριμένο δημοσίευμα, που όπως αναφέρει προσπαθεί να το “τσουβαλιάσει” μαζί με τα δάνεια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Μάλιστα, επειδή τα δημοσιεύματα έκανε λόγο για κλήσεις σε κομματικά στελέχη ως υπόπτους για κακούργημα, επικοινώνησε με τους σχετικούς εισαγγελείς, οι οποίοι αρνήθηκαν την ανάμιξή τους σε μια τέτοια υπόθεση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Σχετικά με τα συκοφαντικά δημοσιεύματα που επιχειρούν να “τσουβαλιάσουν” το ΚΚΕ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αναφορικά με τη δανειοδότηση των κομμάτων, ενημερώνουμε ότι: Εκπρόσωπος του ΚΚΕ επικοινώνησε με τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Δραγάτση, καθώς και με την Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη και τους έθεσε το απαράδεκτο γεγονός να προωθούνται τέτοια ζητήματα στα ΜΜΕ, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία ενημέρωση, τουλάχιστον ως προς το ΚΚΕ.

Με δεδομένο το γεγονός ότι οι εισαγγελείς αρνήθηκαν ανάμιξή τους, προκύπτουν εύλογα ερωτηματικά, για το ποιοι κάνουν τέτοιες διαρροές στα ΜΜΕ και γιατί.

Το ΚΚΕ εξακολουθεί να ζητά εξηγήσεις, καθώς οι όροι αυτοί δεν εξυπηρετούν την αποτελεσματικότητα, που πράγματι χρειάζεται στη διερεύνηση μιας τέτοιας υπόθεσης και την αποκάλυψη της ουσιαστικής αλήθειας για το λαό. Επαναλαμβάνει ότι δεν έχει να κρύψει τίποτα, αντίθετα είναι το κόμμα που εξυπηρετεί κανονικότατα τα δάνειά του και έχει δώσει γι’ αυτά επαρκέστατες εγγυήσεις με ακίνητά του”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις