Τρίτη, 30 Απρ.
17oC Αθήνα

Επικυρώθηκε η ποινή του Παπαντωνίου για ανακριβή πόθεν έσχες

Επικυρώθηκε η ποινή του Παπαντωνίου για ανακριβή πόθεν έσχες

Tην επικύρωση της ποινής φυλάκισης των δύο ετών με τριετή αναστολή στην οποία έχει καταδικαστεί τόσο ο πρώην Τσάρος της Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου όσο και η σύζυγος του, Σταυρούλα Κουράκου, πρότεινε σήμερα στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, η αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου.

Συγκεκριμένα, σήμερα συζητήθηκε ενώπιον του Ποινικού Τμήματος η αίτηση αναίρεσης του ζεύγους Παπαντωνίου της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος τους, του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης “πόθεν έσχες” του 2008 σε βαθμό πλημμελήματος.

Σύμφωνα με τη σημερινή πρόταση της κυρίας Δημητρίου ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου η απόφαση του Εφετείου έχει πλήρη και επαρκή αιτιολογία όπως απαιτεί το Σύνταγμα και η ποινική νομοθεσία.

Υπενθυμίζεται πως το ζεύγος Παπαντωνίου αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανακριβή δήλωση “πόθεν έσχες” και για τα οικονομικά έτη 2009 αλλά και 2010. Συγκεκριμένα, για το οικονομικός έτος 2009 έχει επιβληθεί στον καθένα τους ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ. Για το οικονομικό έτος 2010 η δίκη του ζεύγους εκκρεμεί και η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι σε βαθμό κακουργήματος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε