Κυριακή, 28 Απρ.
23oC Αθήνα

Επιμένει η ΕΕΤΤ για περισσότερες από 4 άδειες πανελλαδικής εμβέλειας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Επιμένει η ηγεσία της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) ότι οι άδειες για τηλεοπτικούς σταθμούς πανελληνίας εμβέλειας είναι πολύ περισσότερες από τις 4 που ήθελε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς και όρισε στον πρόσφατο διαγωνισμό που ακυρώθηκε από το ΣτΕ.

Στην ακρόαση της ηγεσίας της ΕΕΤΤ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο πρόεδρος της Αρχής ανέφερε ότι το υπάρχον σύστημα σηκώνει έως και 6 ιδιωτικά κανάλια, ενώ ο αντιπρόεδρος της Αρχής μίλησε για 8-18 κανάλια με κάποιες εφικτές τεχνικές αλλαγές. Και οι δύο επισήμαναν ότι ο ορισμός του τελικού αριθμού θα είναι τεχνικά εφικτό να προσδιοριστεί όχι νωρίτερα από τις αρχές του 2018 καθώς είναι σε εξέλιξη η ευρωπαϊκή διαβούλευση για το «Μέρισμα 2» από την οποία θα προκύψει η χωρητικότητα που θα πρέπει να διατεθεί στο σήμα της κινητής τηλεφωνίας.

Ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ Δημήτρης Τσαμάκης χαρακτηριστικά ανέφερε πως και μετά το 2018 που θα έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση για το λεγόμενο «Μέρισμα 2» θα μπορεί να εκπέμψουν σίγουρα τουλάχιστον 6 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, με προοπτική ο αριθμός αυτός να ανέβει περισσότερο.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ Νίκος Παπαουλάκης, από την δική του πλευρά ανέβασε τις δυνατότητες εκπομπής από 8 έως και 18 κανάλια με κάποιες εφικτές τεχνολογικές εφαρμογές.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε