Πολιτική

Επιμένει η πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας: Σέβομαι την Συμφωνία των Πρεσπών πιστεύω όμως στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμου

Δε βάζει νερό στο «κρασί» της η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας Γκορντάνα Σιλιανόφσκα. Από την πρώτη μέρα της ορκωμοσίας της, αρνείται πεισματικά να αποκαλέσει τη χώρα της «Βόρεια Μακεδονία» ακολουθώντας τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ούτε στην ιστοσελίδα της, ούτε πουθενά δεν υπάρχει η Βόρεια Μακεδονία για την Γκορντάνα Σιλιανόφσκα, παρά τις διεθνείς αντιδράσεις. Κερασάκι στην «τούρτα» είναι οι νέες δηλώσεις της.

«Σέβομαι την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά πιστεύω και στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού. Σεβάστηκα τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη σέβομαι τώρα. Υπέγραψα τη δήλωση με το σημερινό μου όνομα, το όνομα από τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ωστόσο, πιστεύω επίσης στην ελευθερία της έκφρασης της σκέψης, στην ελευθερία του αυτοπροσδιορισμού που δεν μπορεί να είναι μόνο συλλογική και να αναφέρεται σε έθνη, αλλά μπορεί να είναι και ατομική», ανέφερε η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας στις δηλώσεις της.

Και συνεχίζει: «Έτσι, για μένα, η ελευθερία της σκέψης ως μέρος της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ελευθεριών και Δικαιωμάτων, ως μέρος της Σύμβασης για την Προστασία των Ελευθεριών και Δικαιωμάτων, ως μέρος της Σύμβασης της ΕΕ για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα, επιτρέπει στους ανθρώπους να εκφράζονται και δεν παραβίασα τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ολική επαναφορά» του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί ο Φάμελλος με Στέργιο Καλπάκη και νέα πρόσωπα στην Πολιτική Γραμματεία
Στα όργανα μετέχουν νέα ηλικιακά και κομματικά στελέχη ενώ και οι παλαιότεροι που βρίσκονται στην ηγετική ομάδα δεν έχουν απασχολήσει την δημοσιότητα αρνητικά
Ο Σωκράτης Φάμελλος με τον Στέργιο Καλπάκη 1
Γεραπετρίτης μετά τη συνάντηση με τον Χαφτάρ στη Βεγγάζη: Με τη Λιβύη μας συνδέει η προσήλωση στο διεθνές δίκαιο
Η Ελλάδα δείχνει τον δρόμο των διαπραγματεύσεων για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών και στέλνει μήνυμα αποτροπής δημιουργίας νέου δρόμου για τις μεταναστευτικές ροές από την Αφρική προς την Ευρώπη
Γιώργος Γεραπετρίτης - Χαλίφα Χαφτάρ
9
Κυριάκος Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας – Δεν διορθώσαμε εγκαίρως τα κακώς κείμενα
«Αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες κρίσεις, αλλά δεν παρεκκλίναμε από τον βασικό μας στόχο: να γίνει η Ελλάδα πιο ισχυρή» γράφει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του επισημαίνοντας πως «θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 26