Πολιτική

Επιμένει ο Κατρούγκαλος πως δεν ζητούν οι δανειστές μείωση συντάξεων – Βλέπει και διάλογο με την κοινωνία

Ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, με τους εκπροσώπους των θεσμών, με τον Έλληνα υπουργό να κάνει λόγο για μία ιδιαίτερα αναλυτική και σκληρή διαπραγμάτευση.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό πριν τη συνάντηση σήμερα το πρωί οι θεσμοί έστειλαν στον κ. Κατρούγκαλο τη λίστα με τα θέματα συζήτησης, έτσι ώστε η ελληνική πλευρά να προσέρχεται στο διάλογο προετοιμασμένη. Όπως είπε, η συζήτηση έγινε αναλυτικά για κάθε άρθρο του νομοσχεδίου ξεχωριστά και έγινε συνεννόηση την επόμενη εβδομάδα να συνεχιστεί η κουβέντα με τα τεχνικά κλιμάκια πλέον.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη από τις δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου είναι πως ενημέρωσε το κουαρτέτο πως βρίσκεται σε έναν παράλληλο διάλογο με την κοινωνία και πως στο αρχικό σχέδιο που τους έχουν στείλει μπορεί να υπάρχουν αλλαγές. Ωστόσο, η έκπληξη έγκειται στο γεγονός πως ουδείς από ίσους θίγονται από το ασφαλιστικό δεν βρίσκεται σε διάλογο με την κυβέρνηση, καθώς όλοι οι επαγγελματικοί φορείς και οι αγρότες ζητούν για να συζητήσουν την απόσυρση του ελληνικού σχεδίου.

Επίσης, ο κ. Κατρούγκαλος φαίνεται πως ακόμα επιμένει πως δεν τέθηκε ποτέ θέμα περικοπών συντάξεων, σημειώνοντας πως στη σημερινή συνάντηση προσπάθησαν να βγάλουν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα μικρά πράγματα, έτσι ώστε όταν λυθούν και τα μεγάλα να κατατεθεί το νομοσχέδιο στη Βουλή.

Στα μεγάλα πάντως θέματα, όπως ο ίδιος παραδέχεται, που παραμένουν ανοιχτά είναι η εθνική σύνταξη και εάν σε αυτή θα θεσπιστούν εισοδηματικά κριτήρια.

Λίγο νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε δηλώσει προς από εκείνον ουδείς προς το παρόν δεν του έχει ζητήσει νέα μέτρα στις συναντήσεις που έχει με τους θεσμούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης: Εμείς πιστεύουμε στον διάλογο, αλλά δεν υποχωρούμε, διεκδικούμε και μεγαλώνουμε τη χώρα
«Η Ελλάδα επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη εκπέμπει αυτοπεποίθηση που απορρέει από την ισχύ της, από τον σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και από τις πράξεις» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης
Στα άκρα η κόντρα της ΕΛΑΣ με την κυβέρνηση για τα καύσιμα: Στο στόχαστρο τα κέρδη των διυλιστηρίων
Σε κεντρικό πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση μετατρέπει η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη την ακρίβεια στα καύσιμα, μετά και τις δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Σπύρου Κουλκουδίνα
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 23
Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΟΗΕ με μήνυμα προς την Τουρκία: Η Ελλάδα δεν είναι κράτος ταραξίας αλλά παράγοντας ασφάλειας σε Ανατολική Μεσόγειο και Μέση Ανατολή
«Η Ελλάδα είναι γεφυροποιός χώρα, όχι κράτος - ταραξίας», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι το casus belli που έχει διακηρύξει η Τουρκία αποτελεί «εστία έντασης»
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ
54
Χρυσοχοΐδης για την υπόθεση Μαζωνάκη: Η Αστυνομία κινήθηκε πολύ γρήγορα – Ανακτήθηκαν σβησμένα μηνύματα και φωτογραφίες
Ξεκαθάρισε ακόμη ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν φτάσει στην ΕΛ.ΑΣ. καταγγελίες για άλλα ιατρεία που να παρουσιάζουν αντίστοιχη παράνομη δραστηριότητα
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης