Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Επιμένει ο Κοτζιάς: Να ελέγχονται και τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Άμυνας

Κοτζιάς

Ο Νίκος Κοτζιάς απείλησε μάλιστα ότι σε διαφορετική περίπτωση θα καταψηφίσει τα σχετικά άρθρα του προϋπολογισμού.

Με αιχμές για τις απόρρητες δαπάνες των άλλων υπουργείων -πλην του υπουργείο Εξωτερικών- και την απειλή ότι εάν δεν υπάρξει και για αυτά έλεγχος από την Βουλή θα καταψηφίσει τις απόρρητες δαπάνες των άλλων υπουργείων στον Προϋπολογισμό, ο Νίκος Κοτζιάς τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Νίκος Κοτζιάς ζήτησε από την κυβέρνηση συγκεκριμένα να ελέγχονται οι απόρρητες δαπάνες των υπουργείων, με την κάθε πρόταση δαπάνης να γνωστοποιείται στη Βουλή, στο προεδρείο της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, ώστε για να καταβληθούν οι δαπάνες αυτές να απαιτείται η έγκριση της Βουλής και όχι αποκλειστικά του κάθε υπουργού.

Αυτό οφείλει η κυβέρνηση να το κάνει σε όλα τα υπουργεία που έχουν απόρρητα κονδύλια, είπε ο Νίκος Κοτζιάς, δίνοντας έτσι συνέχεια στην κόντρα που έχει με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο πάνω στο θέμα αυτό και ήταν μία από τις αιτίες της “έκρηξής” του στο υπουργικό Συμβούλιο, που τελικά οδήγησε στην παραίτησή του από το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο κ. Κοτζιάς μάλιστα κατονόμασε την ΕΥΠ και το Υπουργείο Μακεδονίας -που έχουν κωδικούς μυστικών κονδυλίων στον προϋπολογισμό τους-  ζητώντας να δεσμευτεί η κυβέρνηση πως το σύστημα ελέγχου μέσω της Βουλής -που θέσπισε ο ίδιος στο υπουργείο Εξωτερικών- θα ισχύσει και για αυτά.

Ειδικά για την ΕΥΠ ο κ. Νίκος Κοτζιάς υποστήριξε πως όχι μόνο οι δαπάνες της αλλά και ο διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών θα πρέπει να ελέγχεται από το Κοινοβούλιο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις