Τρίτη, 7 Μαΐ
25oC Αθήνα

Επιμένει ο Παππάς: “Το ΕΣΡ ρυθμίζει, εγώ νομοθετώ”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Για όλους και για όλα μίλησε ο Νίκος Παππάς, ο οποίος επιτέθηκε στην αντιπολίτευση, απάντησε στα σχόλια για την διαστημική υπηρεσία ενώ ξεκαθάρισε τον ρόλο του ΕΣΡ όσον αφορά τις τηλεοπτικές άδειες. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης τόνισε ότι το ΕΣΡ ρυθμίζει… και η κυβέρνηση νομοθετεί!

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο κ. Παππάς αναφερόμενος στο ΕΣΡ τόνισε ότι: «οι ρυθμιστικές αρχές δεν νομοθετούν, ρυθμίζουν. Δεν υπάρχει δυνατότητα να παρεκκλίνει κανείς από αυτό το πλαίσιο». Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι θα επιθυμούσε να έχει οριστεί το ζήτημα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, χθες.

«Έχουμε κάνει συναντήσεις με τα μέλη, έχουμε εξηγήσει ότι το ελληνικό δημόσιο δεν ξεκινά από το μηδέν έχει και την τεχνογνωσία και το ανθρώπινο δυναμικό να κάνει γρήγορα την αδειοδότηση. Περιμένω επισήμως από το ΕΣΡ την ανακοίνωση για το πότε θα γίνει ο διαγωνισμός. Έχουν σταλεί επιστολές στα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ έχουν απαντήσει και νομίζω και ΝΔ έχει απαντήσει». Ο υπουργός αναφέρθηκε και στην χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για το πόρισμα της εξεταστικής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

«Εάν θα υπάρξουν ποινικές ευθύνες, είναι θέμα της δικαιοσύνης. Μελετώντας το πόρισμα η δικαιοσύνη, εάν πέσει σε πολιτικά πρόσωπα, θα πρέπει να επιστρέψει το φάκελο στη Βουλή και η Βουλή να αποφασίσει για τα περαιτέρω. Από τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή κατάλαβε ο κόσμος ότι η κυβερνητική πλειοψηφία δεν υπάρχει περίπτωση να χαριστεί σε κανέναν. Αν μη τι άλλο αποκαλύφθηκε η διαδικασία που ακολουθούσαν τα κόμματα για την αδειοδότησή τους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα προσωπικά δάνεια που είχε πάρει στο όνομα του «Κήρυκα Χανίων» ο κ. Μητσοτάκης. Εδώ υπάρχει ένα συμπέρασμα: σκοντάφτουμε στον τρόπο που λειτουργούσαν τα πράγματα συνολικά.

Βλέπεις παράκαμψη των βασικών τραπεζικών κανόνων και εξευτελισμού των στοιχειωδών κανόνων αυτοσεβασμού» τόνισε ο κ. Παππάς και χαρακτήρισε εκκωφαντική τη περίπτωση του «Κύρηκα Χανίων», που όπως είπε, πρόκειται μια εκδοτική επιχείρηση που σταμάτησε να εκδίδει, αλλά κατάφερε να βάλει στο χέρι 2 εκατ. τα οποία δεν χρησιμοποιήθηκαν για το λόγο που είχαν συναφθεί τα δάνεια.

«Υπάρχει λεηλασία εταιρειών οι οποίες πτωχεύουν και πλουτίζουν οι ιδιοκτήτες τους» σχολίασε για τον ΔΟΛ. «Έχουμε μια ιδιοκτησία που αδυνατεί να εξηγήσει τον πλουτισμό της και μια εταιρεία που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της. Τα ίδια ποσά χρεών των εταιρειών γίνονται προσωπικές περιουσίες» υπογράμμισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης πάντως, χαρακτήρισε αλλοπρόσαλλη την ευρωπαϊκή στάση του να διαθέτεις χρηματοδοτικό βραχίονα (ESM) και να μην τον αφήνεις να παίξει το ρόλο τοΥ. Ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μη βρεθεί λύση με τους θεσμούς, και η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει να αναπτύσσει την πολιτική και την οικονομική της διπλωματία σε όλα τα επίπεδα και πέρα από τη μηχανική της τρόικας».

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν πρόκειται να πάμε σε εκλογές. «Εκλογές επιβάλλει ο λαός με την κινητοποίησή του ή όταν χαθεί η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Αυτή τη στιγμή νομίζω ότι όλο και περισσότερα κομμάτια του κόσμου, παρά την προπαγάνδα μεγατόνων, αντιλαμβάνονται ότι η Ελλάδα πρέπει να ξεκαθαρίσει τους λογαριασμούς με τη διαπλοκή» υπογράμμισε.

Όταν ρωτήθηκε για τα σχόλια της αντιπολίτευσης σχετικά με την διαστημική υπηρεσία αναρωτήθηκε για το επίπεδο του Μητσοτάκη και απάντησε: «Για τη στάση της ΝΔ είχα μια χαραμάδα ελπίδας, δεν περίμενα να τοποθετηθούν ως τρολ, τους παραπέμπω στις δηλώσεις των εξαιρετικών επιστημόνων» είπε και κατέληξε: «Ο καθένας δείχνει και το επίπεδό του. Εάν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιλέγει να αστειευτεί από το βήμα της Βουλής, τι να πω;».

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε