Πολιτική

Επίσημο: Η ΝΔ στηρίζει τον Νίκο Ταχιάο για τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας για τον δήμο της Θεσσαλονίκης στο πρόσωπο του Νίκου Ταχιάου ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη.

Ο Νίκος Ταχιάος, σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον πρόεδρο της ΝΔ και εκδήλωσε το ενδιαφέρον του, για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο Νίκος Ταχιάος είναι παλιό στέλεχος της ΝΔ στην πόλη, έχοντας διατελέσει μεταξύ άλλων πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού. Διαθέτει επίσης αυτοδιοικητική εμπειρία, καθώς επί σειρά ετών διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος στην πόλη και αντιδήμαρχος. Τέλος, είχε ακολουθήσει την Ντόρα Μπακογιάννη το 2010 στη Δημοκρατική Συμμαχία, αλλά αργότερα επέστρεψε στη ΝΔ.

Ποιος είναι ο Νίκος Ταχιάος

Ο Νίκος Ταχιάος είναι Θεσσαλονικιός και κατάγεται από μια οικογένεια που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην πόλη από τα τέλη του 19ου αιώνα. Διαθέτει πολύ μεγάλη πείρα στην τοπική αυτοδιοίκηση και θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους αντιδημάρχους και από τους πιο καταρτισμένους δημοτικούς συμβούλους που θήτευσαν στην Θεσσαλονίκη. Του πιστώνονται εμβληματικά έργα της πόλης, όπως η νέα παραλία -με την μελέτη της οποίας ασχολήθηκε προσωπικά- και το δημαρχιακό μέγαρο, για το οποίο είχε την ευθύνη του διαγωνισμού.
Ο Νίκος Ταχιάος είναι επίσης από τους πρωτεργάτες πρωτοποριακών σχεδίων στον δήμο Θεσσαλονίκης όπως ο πολεοδομικός και αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την Νοτιοανατολική Πύλη, για τον οποίο ο δήμος βραβεύθηκε από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών, καθώς και το πιλοτικό πρόγραμμα της επέκτασης της περιοχής των Λαχανοκήπων.
Πλούσιο είναι το έργο του και στον τομέα του Πολιτισμού, που είναι και ενδεικτικό της ανοιχτής και κοσμοπολίτικης αντίληψής του. Κατά τη θητεία του ως αντιδημάρχου Πολιτισμού διοργάνωσε πρωτοποριακές πολιτιστικές εκδηλώσεις για τη Θεσσαλονίκη της δεκαετίας του 1990, στο πλαίσιο των οποίων συμμετείχαν κορυφαίοι καλλιτέχνες διεθνούς φήμης.
Ο Νίκος Ταχιάος έχει θητεύσει και στο Υπουργείο Εξωτερικών ως αναπληρωτής γενικός γραμματέας αρμόδιος για την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων γεγονός που εγγυάται την καταλληλότητά του για να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη ένας από τους βασικότερους εμπορικούς και επιχειρηματικούς πόλους των Βαλκανίων.
Η σχέση του, τέλος, με τη ΝΔ είναι μακρά. Έχει διατελέσει πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ενώ σήμερα είναι αναπληρωτής γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού του κόμματος.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στη Βουλή για τα εθνικά θέματα: «Οι εθνικοί χειρισμοί δεν ασκούνται σε καφενεία και πάνελ – Η πατρίδα στέκεται πλέον όρθια»
Ο πρωθυπουργός πρόβαλε τα πεπραγμένα της εξωτερικής πολιτικής την τελευταία εξαετία, και ανέδειξε την ισχυροποίηση της Ελλάδας στα διεθνή συμμαχικά forα, για να αποκρούσει τα πυρά της αντιπολίτευσης
Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο βήμα της Βουλής στη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τα εθνικά θέματα
17
Κυριάκος Μητσοτάκης για μειωμένο κόστος πετρελαίου θέρμανσης: «Είναι μία μικρή νίκη στη μάχη κατά της ακρίβειας»
«Η κυβέρνηση δίνει 200.000 ευρώ τον χρόνο επίδομα θέρμανσης για να στηρίξει όσους έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση πετρελαίου, και που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη κρατικής ενίσχυσης» λέει ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
1
Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Θα πιάνατε τον Τραμπ από το πέτο και θα του λέγατε «go back» – Κάνω ισχυρή την Ελλάδα, όχι ρεντίκολο της Ευρώπης
«Η ειρήνη που πετύχαμε, μπορεί ο τρόπος του κυρίου Τραμπ να ξενίζει αλλά είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ και είναι στρατηγικός ετέρος της πατρίδας μας» ξεκαθαρίζει ο πρωθυπουργός
Κυριάκος Μητσοτάκης
28
Έντονο φραστικό επεισόδιο Βελόπουλου – Καιρίδη στη Βουλή: «Ρε καημένο παιδί, υπουργός δεν θα γίνεις ξανά»
«Τα λεφτά είναι φορολογημένα στην Ελλάδα είναι της συζύγου μου που μένει εκεί χρόνια εγώ δεν ανακατεύομαι στα οικογενειακά σου. Μη το συνεχίζεις. Εσύ που έλεγες ότι οι Πόντιοι είναι Τούρκοι, δεν έχεις δικαίωμα να μιλάς»
Ο Κυριάκος Βελόπουλος 5
Ο Κώστας Τσιάρας διαψεύδει ότι υπέβαλλε την παραίτησή του – «Δεν λιγοψύχησα ποτέ στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις»
«Η αξιοπιστία αυτών των σεναρίων που διακινούνται χαρακτηρίζουν αποκλειστικά τους εμπνευστές τους και όσους πρόθυμα τα υπηρετούν», τονίζει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Κώστας Τσιάρας 37