Πολιτική

Επίσημο: Η ΝΔ στηρίζει τον Νίκο Ταχιάο για τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας για τον δήμο της Θεσσαλονίκης στο πρόσωπο του Νίκου Ταχιάου ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μαρία Σπυράκη.

Ο Νίκος Ταχιάος, σύμφωνα με πληροφορίες, συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τον πρόεδρο της ΝΔ και εκδήλωσε το ενδιαφέρον του, για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο Νίκος Ταχιάος είναι παλιό στέλεχος της ΝΔ στην πόλη, έχοντας διατελέσει μεταξύ άλλων πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού. Διαθέτει επίσης αυτοδιοικητική εμπειρία, καθώς επί σειρά ετών διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος στην πόλη και αντιδήμαρχος. Τέλος, είχε ακολουθήσει την Ντόρα Μπακογιάννη το 2010 στη Δημοκρατική Συμμαχία, αλλά αργότερα επέστρεψε στη ΝΔ.

Ποιος είναι ο Νίκος Ταχιάος

Ο Νίκος Ταχιάος είναι Θεσσαλονικιός και κατάγεται από μια οικογένεια που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην πόλη από τα τέλη του 19ου αιώνα. Διαθέτει πολύ μεγάλη πείρα στην τοπική αυτοδιοίκηση και θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους αντιδημάρχους και από τους πιο καταρτισμένους δημοτικούς συμβούλους που θήτευσαν στην Θεσσαλονίκη. Του πιστώνονται εμβληματικά έργα της πόλης, όπως η νέα παραλία -με την μελέτη της οποίας ασχολήθηκε προσωπικά- και το δημαρχιακό μέγαρο, για το οποίο είχε την ευθύνη του διαγωνισμού.
Ο Νίκος Ταχιάος είναι επίσης από τους πρωτεργάτες πρωτοποριακών σχεδίων στον δήμο Θεσσαλονίκης όπως ο πολεοδομικός και αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για την Νοτιοανατολική Πύλη, για τον οποίο ο δήμος βραβεύθηκε από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Πολεοδόμων και Χωροτακτών, καθώς και το πιλοτικό πρόγραμμα της επέκτασης της περιοχής των Λαχανοκήπων.
Πλούσιο είναι το έργο του και στον τομέα του Πολιτισμού, που είναι και ενδεικτικό της ανοιχτής και κοσμοπολίτικης αντίληψής του. Κατά τη θητεία του ως αντιδημάρχου Πολιτισμού διοργάνωσε πρωτοποριακές πολιτιστικές εκδηλώσεις για τη Θεσσαλονίκη της δεκαετίας του 1990, στο πλαίσιο των οποίων συμμετείχαν κορυφαίοι καλλιτέχνες διεθνούς φήμης.
Ο Νίκος Ταχιάος έχει θητεύσει και στο Υπουργείο Εξωτερικών ως αναπληρωτής γενικός γραμματέας αρμόδιος για την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων γεγονός που εγγυάται την καταλληλότητά του για να αναδειχθεί η Θεσσαλονίκη ένας από τους βασικότερους εμπορικούς και επιχειρηματικούς πόλους των Βαλκανίων.
Η σχέση του, τέλος, με τη ΝΔ είναι μακρά. Έχει διατελέσει πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, ενώ σήμερα είναι αναπληρωτής γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού του κόμματος.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αυξήσεις στους μισθούς και δωρεάν σπίτια για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων: Οι 7 άξονες για τη Στρατιωτική Οικογένεια – Δείτε παραδείγματα
Τα νέα μέτρα για τη στήριξη των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων και των οικογενειών τους - «Αν θέλουμε ισχυρή άμυνα, δεν αρκούν τα οπλικά συστήματα», είπε ο Νίκος Δένδιας
Photo 145
Σοφία Ζαχαράκη από Ιεροσόλυμα: Η Ελλάδα θα χρηματοδοτήσει την αναβάθμιση του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως – Αναβίωση της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού
Η υπουργός,συναντήθηκε και με τον Πατριάρχη, όπου εξέφρασε τη βούληση της Ελληνικής Κυβέρνησης να στηρίξει εμπράκτως το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων
Η Σοφία Ζαχαράκη στα Ιεροσόλυμα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε μαζί με το γιο του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ: «Γέμισαν οι κάλπες»
«Η παράταξη η οποία στηρίζει την μεγάλη μεσαία τάξη κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας», τόνισε ο πρωθυπουργόε
Κυριάκος Μητσοτάκης
6
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύριο, Δευτέρα, η ενίσχυση των 250 ευρώ στους χαμηλοσυνταξιούχους – Καταβάλλεται νωρίτερα του προγραμματισμένου
«Θα είναι η πρώτη μιας σειράς αυξήσεων που θα δουν στα εισοδήματά τους, καθώς από τον Ιανουάριο θα δουν αύξηση στις αποδοχές τους τόσο λόγω της μείωσης των φορολογικών συντελεστών»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 204