Πολιτική

Επίσκεψη Αβραμόπουλου στην Τουρκία για προσφυγικό και κατάργηση βίζας

Το προσφυγικό και η διαδικασία κατάργησης των θεωρήσεων για τους πολίτες της Τουρκίας που θα ταξιδεύουν προς τις χώρες της ΕΕ είναι τα βασικά αντικείμενα των επαφών που θα έχει αύριο στην Άγκυρα ο Ευρωπαίος επίτροπος, αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κ. Αβραμόπουλος θα φτάσει στην τουρκική πρωτεύουσα αύριο το πρωι. Πρόκειται για επίσκεψη, κατά την οποία θα αξιολογηθεί η πρόοδος που έχει σημειωθεί μετά το κοινό ανακοινωθέν ΕΕ – Τουρκίας, στις 18 Μαρτίου 2016.

Σε αυτό το ανακοινωθέν, οι δύο πλευρές δήλωναν πως συμφώνησαν:
– Όσοι πρόσφυγες μετακινούνται παράνομα μετά τις 20 Μαρτίου προς την Ελλάδα θα επιστρέφουν στην Τουρκία.
– Για κάθε έναν Σύρο πρόσφυγα που θα επιστρέφει από τα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο στην Τουρκία η ΕΕ θα δέχεται έναν πρόσφυγα.
– Η Τουρκία θα συνεργαστεί με την ΕΕ και τις γειτονικές της χώρες, ώστε να εμποδιστεί η δημιουργία νέων θαλάσσιων ή χερσαίων διαύλων μετακίνησης προσφύγων από την Τουρκία προς την ΕΕ.
– Όταν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις θα επιταχυνθεί η διαδικασία για την κατάργηση των θεωρήσεων προς τους Τούρκους πολίτες.
– Η ΕΕ θα επιταχύνει τη διαδικασία καταβολής του αρχικού ποσού των 3 δισ. ευρώ προς την Τουρκία πριν από το τέλος Μαρτίου.

Η Τουρκία έχει απειλήσει, επανειλημμένως, ότι εάν δεν καταργηθούν οι θεωρήσεις θα πάψει να εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα με την ΕΕ γύρω από το ζήτημα της επανεισδοχής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: 11 μηνύσεις για παράνομα γραφεία διαιτολόγων – διατροφολόγων, εξετάζονται άλλες 36 αναφορές
«Την προηγούμενη εβδομάδα κατατέθηκαν από το Σύλλογο 11 μηνύσεις, 2 για παράνομα γραφεία και 9 για παράνομη άσκηση επαγγέλματος μέσω social media» έγραψε ο υπουργός Υγείας
Άδωνις Γεωργιάδης
Παύλος Μαρινάκης: Μπορούμε να καταφέρουμε την αυτοδυναμία, στις εκλογές οι πολίτες συγκρίνουν πραγματικές, χειροπιαστές εναλλακτικές
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τοποθετείται για την εξωτερική πολιτική, τις διεθνείς συμμαχίες της Ελλάδας, τη δημοσιονομική στρατηγική και τα μέτρα κατά της ακρίβειας και τη νοοτροπία της νέας γενιάς στην πολιτική
Ο Παύλος Μαρινάκης
ΕΛΑΣ: Πληθωρισμός 5% και νέο μέτωπο για την ακρίβεια – Ζητά μείωση φόρων και πλαφόν στα κέρδη για τα καύσιμα
Με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον Σεπτέμβριο, η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη επαναφέρει την πρόταση για ελέγχους στην αγορά, περιορισμό των περιθωρίων κέρδους και μειώσεις φόρων σε καύσιμα και βασικά αγαθά
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ
Ο Κωνσταντόπουλος του ΠΑΣΟΚ διαψεύδει ότι εξύβρισε και κινήθηκε απειλητικά κατά της Παπαδοπούλου της ΕΛΑΣ – Προαναγγέλλει μηνύσεις
Ο επικεφαλής Αυτοοργάνωσης της Χαριλάου Τρικούπη απορρίπτει τους ισχυρισμούς της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του κόμματος Τσίπρα - «Δεν συμβαδίζει ο πολιτικός διάλογος με τη συκοφαντία»
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος και Άννα Παπαδοπούλου