Πολιτική

Επίσκεψη Δένδια σε Ισραήλ και παλαιστινιακά εδάφη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη μεταβαίνει την Τρίτη 18 Μαΐου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ΄, με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Γκάμπι Ασκενάζι, και με τον Παλαιστίνιο ομόλογο του, Ριάντ Αλ Μάλικι.

Επίσης, αύριο, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεκάλεσε ο ύπατος εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορέλ με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή. Tην ίδια ημέρα, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφαντί.

Click4more: Ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές πλήττουν τη Γάζα – 42.000 Παλαιστίνιοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους (pics, vids)

Τέλος, ο κ. Δένδιας θα μεταβεί στο Κάιρο την Πέμπτη 20 Μάϊου, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Οι τηλεφωνικές επαφές

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών είχε συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εν όψει των επικείμενων επισκέψεων του.

Παράλληλα, είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών, Σάμεχ Σούκρι, και τον πρέσβη των ΗΠΑ στη χώρα μας, Τζέφρι Πάιατ, για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μίλτος Χατζηγιαννάκης από το Μαρούσι: Στην ΕΛΑΣ ακούμε τον κόσμο και συνδιαμορφώνουμε την πολιτική ατζέντα
Στόχος της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης οι 150 εκδηλώσεις έως το τέλος Οκτωβρίου - Περιοδείες σε όλη τη χώρα και οργανωτική κινητοποίηση με ορίζοντα τις γιορτές
Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη (ΕΛΑΣ)
ΠΑΣΟΚ κατά Μαρινάκη για τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Δεν σας πιστεύουν ούτε οι βουλευτές σας, αν κρίνουμε από τις γλαφυρές δηλώσεις Καλογερόπουλου»
Σε υψηλούς τόνους συνεχίζεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, με το ΠΑΣΟΚ...
Μαρινάκης και ΠΑΣΟΚ
Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καλογερόπουλος για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Τον ήπιαμε, ελληνικά το είπα»
Με μια λακωνική αλλά... αιχμηρή φράση σχολίασε την κύρωση της συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης - Οι αναφορές σε κυβερνητικούς χειρισμούς και το μήνυμα προς την Άγκυρα
Δημήτρης Καλογερόπουλος, βουλευτής ΝΔ
18
Μητσοτάκης σε πρίγκιπα διάδοχο του Άμπου Ντάμπι: Να ενισχύσουμε τη στρατηγική μας συνεργασία εν μέσω περιφερειακών αναταραχών
Μήνυμα εμβάθυνσης των διμερών σχέσεων από τον πρωθυπουργό, με φόντο τις περιφερειακές αναταράξεις και τη συμπλήρωση 50 ετών διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας και ΗΑΕ
Μητσοτάκης με διάδοχο Άμπου Ντάμπι
Μαρινάκης κατά ΠΑΣΟΚ για το τουρκολιβυκό: «Ο Ανδρουλάκης αδικεί την ίδια του τη χώρα – Η Ελλάδα έχει πολλά εργαλεία»
Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, τη μείωση του δημόσιου χρέους, τις επιδοτήσεις ανακαίνισης και τα νέα μέτρα για τους αγρότες
παυλος μαρινακης