Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ προανήγγειλε ο Σκέρτσος – Αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις

Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Ισραήλ προανήγγειλε ο Σκέρτσος – Αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις

Επίσκεψη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ισραήλ μέσα στα επόμενα 24ωρα, προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος. Ενδεχομένως την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου αναμένεται να γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Στο πλαίσιο των ενεργών πρωτοβουλιών, όπως ήταν η συνομιλία του με τον Ταγίπ Ερντογάν, τις οποίες αναλαμβάνει η Αθήνα μετά το ξέσπασμα του πολέμου στο Ισραήλ με τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Τελ Αβίβ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που βλέπουν από χθες (σ.σ. 16.10.2023) το φως της δημοσιότητας για επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ισραήλ.

Ο κ. Σκέρτσος σημείωσε επίσης στις δηλώσεις του στη δημόσια τηλεόραση ότι: «Η Ελλάδα είναι παίκτης, έχει ρόλο σε αυτή την υπόθεση», προσθέτοντας πως «δεν πρέπει να εξελιχθεί η κρίση σε περιφερειακή».

Παράλληλα, ο υπουργός επισήμανε ότι η Ελλάδα στηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στη νόμιμη αυτοάμυνα, καθώς και να ζει σε καθεστώς ασφάλειας.

Βασικός στόχος της Αθήνας είναι να διαδραματίσει κομβικό ρόλο, ώστε να μην υπάρξει ανθρωπιστική κρίση από τον πόλεμο Ισραήλ.

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή βρέθηκαν ως γνωστόν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες (σ.σ. 16.10.2023) ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε στον πρόεδρο της Τουρκίας την ανάγκη να αποφευχθεί μία ανθρωπιστική κρίση και να μην απειληθεί η περιφερειακή σταθερότητα.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Μητσοτάκης, από την έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, είχε υπογραμμίσει τη στήριξή του στο Ισραήλ και στο δικαίωμα στην αυτοάμυνα, προσθέτοντας ότι οι κανόνες εμπλοκής ενός οργανωμένου κράτους δεν πρέπει να εξομοιώνονται με αυτούς μίας τρομοκρατικής οργάνωσης όπως είναι η Χαμάς και υπογράμμισε την ανάγκη να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις