Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Επίσκεψη Πάνου Καμμένου στα Διαπόντια Νησιά

Επίσκεψη Πάνου Καμμένου στα Διαπόντια Νησιά

Στα Διαπόντια νησιά, Οθωνούς και Ερείκουσα, θα βρεθεί για λίγες ώρες, την 1η Δεκεμβρίου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιδήμαρχος Ερείκουσας, Ανδρέας Γουλής, «ο κ. Καμμένος αναμένεται να φτάσει με ελικόπτερο, πρώτα στο νησί των Οθωνών, όπου θα παραμείνει για περίπου δύο ώρες, ενώ αμέσως μετά θα μεταβεί με το ελικόπτερο, στο νησί της Ερείκουσας».

Τα δύο νησιά καθώς και το Μανθράκι αποτελούν το ορόσημο του δυτικότερου σημείου της ελληνικής επικράτειας, που χωρίζουν το Ιόνιο Πέλαγος από την Αδριατική θάλασσα, ενώ είναι μέρος ενός μοναδικού μωσαϊκού συμπλέγματος μικρών νησιών και βραχονησίδων.

Κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών η μεταφορά από Κέρκυρα προς Διαπόντια Νησιά και το αντίθετο, γίνεται με μεγάλη δυσκολία, ενώ ένα μικρό πλοιάριο εξυπηρετεί τους κατοίκους με τρία δρομολόγια την εβδομάδα.

Όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Ερείκουσας, αυτό που αναμένεται να ζητήσει από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, είναι η μεριμνά του για την τοποθέτηση ιατρού στο νησί της Ερείκουσας. «Αυτή τη στιγμή μόνο οι Οθωνοί διαθέτουν στρατιωτικό γιατρό, που τοποθετήθηκε προσφάτως, αρχές φθινοπώρου, ενώ σε δύσκολη κατάσταση και χωρίς ιατρική μέριμνα παραμένουν η Ερείκουσα και το Μανθράκι», είπε ο κ. Γουλής.

Ερωτηθείς ο αντιδήμαρχος, αν τίθεται θέμα παρουσίας στρατού στα Διαπόντια Νησιά, επεσήμανε ότι δεν είναι αναγκαίο, ενώ διευκρίνισε, ότι επαρκεί η παρουσία του Λιμενικού Σώματος στην περιοχή.

«Τα Διαπόντια νησιά είναι ένα φιλήσυχο τουριστικό μέρος, αυτό που έχουν άμεσα ανάγκη οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι των νησιών είναι ιατρική φροντίδα. Στο παρελθόν με παρέμβαση του κ. Καμμένου την είχαμε, αυτό θα ζητήσουμε και όταν έρθει», είπε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Γουλής.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε