Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Επιστολή κόλαφος κατά του στενού συνεργάτη του Βαρουφάκη για το Plan X

Επιστολή κόλαφος κατά του στενού συνεργάτη του Βαρουφάκη για το Plan X

To σχέδιο Χ που επεξεργαζόταν ο καθηγητής James Galbraith, στενός συνεργάτης του Γιάνη Βαρουφάκης σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύεσεων με τους δανειστές στηλιτεύεται σε επιστολή 23 πανεπιστημιακών και ερευνητών ΑΕΙ της Ελλάδας και του Εξωτερικού προς τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Τέξας, Gregory L. Fenves.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή, σε αυτή την επιστολή, οι 23 πανεπιστημιακοί επικαλούνται τις μαρτυρίες του κ. James Galbraith για το σχέδιο Χ στο οποίο μεταξύ άλλων προβλεπόταν πως η χώρα θα άλλαζε νόμισμα και ο στρατός θα αναλάμβανε τη δημόσια τάξη.

Οι 23 πανεπιστημιακοί κατακρίνουν με σφοδρότητα αυτούς τους σχεδιασμούς κάνοντας ειδική αναφορά στο ρόλο του στρατού κατά την διάρκεια της δικτατορίας, ενώ χαρακτηρίζουν το σχέδιο του Galbraith ένα οικονομικό και στρατιωτικό πραξικόπημα το οποίο παραβιάζει το Σύνταγμα και θα έθετε σε κίνδυνο τη δημοκρατία και την κοινωνική τάξη.

Μάλιστα, στην επιστολή τους οι πανεπιστημιακοί αναφέρουν πως πως η ακαδημαϊκή ελευθερία έκφρασης πρέπει να συνάδει και με την αρμόζουσα ηθική συμπεριφορά, επισημαίνοντας προς τον κ. Galbraith πως υπάρχουν και όρια.

Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρεται σε αυτή την επιστολή την οποία χαρακτηρίζει κόλαφο για την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας η επιστολή αυτή αποδεικνύει πως υπάρχει ανάγκη για πλήρη διερεύνηση της σκοτεινής περιόδου του πρώτου εξαμήνου του 2015 και των σχεδίων που καταρτίζονταν.

“Πολύ περισσότερο, όταν ο κ. Τσίπρας έχει προβάλει ως τώρα πολλούς και αντιφατικούς ισχυρισμούς, ενώ στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, προτίμησε να δραπετεύσει και να κρυφτεί”, αναφέρει η ανακοίνωση και υπενθυμίζουν τη ρητή δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη η σύσταση της σχετικής εξεταστικής επιτροπής.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε