Σάββατο, 1 Ιουν.
29oC Αθήνα

Παρέμβαση Μητσοτάκη για την ακρίβεια: Επιστολή στην Κομισιόν για την διαφορετική τιμολόγηση από τις πολυεθνικές

Παρέμβαση Μητσοτάκη για την ακρίβεια: Επιστολή στην Κομισιόν για την διαφορετική τιμολόγηση από τις πολυεθνικές

Την επόμενη εβδομάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται να στείλει στην Κομισιόν επιστολή παρέμβαση για την αλλαγή στην τιμολόγηση από τις πολυεθνικές

Ενόψει των Ευρωκλογών και του επόμενου 5ετους κύκλου που ανοίγουν αυτές στην Ευρώπη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να μεταφέρει την πολύ κρίσιμη μάχη κατά της ακρίβειας και στις Βρυξέλλες, επιδιώκοντας να μπει φρένο στις πολυεθνικές που σήμερα μπορούν να παίζουν με τις τιμές στα ίδια προϊόντα σε κάθε χώρα.

«Η ακρίβεια είναι μεγάλο πρόβλημα. Το αναγνωρίζουμε, ξέρουμε πολύ καλά ότι δοκιμάζει κυρίως τα ασθενέστερα νοικοκυριά. Κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις στη λειτουργία της αγοράς, κάποιες αποδίδουν περισσότερο, κάποιες αποδίδουν λιγότερο.

Η Ευρώπη έχει τη δυνατότητα κανονιστικά να παρέμβει για τις πολυεθνικές που τιμολογούν διαφορετικά τα ίδια προϊόντα σε διαφορετικές αγορές. Είναι πολύ δύσκολο μια χώρα μεμονωμένα να βάλει ένα πλαίσιο σε πολυεθνικές που πουλούν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες» είχε δηλώσει πρόσφατα ο πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας τη σχετική πρωτοβουλία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις