Πολιτική

Μαρινάκης για μείωση πληθωρισμού: «Προχωράμε με συνέπεια χωρίς λογικές ”λεφτόδεντρων”»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η κυβέρνηση προχωρά με υπευθυνότητα και συνέπεια, μακριά από μαξιμαλιστικές λογικές ”λεφτόδεντρων”» είναι το μήνυμα που εκπέμπει ο Παύλος Μαρινάκης για τη μείωση του πληθωρισμού στο 2,3% τον Μάιο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Παύλος Μαρινάκης, «οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης αποδίδουν απτά αποτελέσματα, μειώνοντας, όσο το δυνατόν περισσότερο, τις συνέπειες για τους πολίτες, έναντι ενός επίμονου εισαγόμενου πληθωρισμού».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα έχει πληθωρισμό χαμηλότερο από αυτόν της Ευρωζώνης, ενώ ο πληθωρισμός τροφίμων βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2021, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας τριετίας.

Με βάση τον Εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, ο οποίος παρέχει συγκρίσιμα στοιχεία για τον πληθωρισμό των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στην Ελλάδα έπεσε στο 2,3% τον Μάιο από 3,2% που ήταν τον Απρίλιο, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Στην Ευρωζώνη, ο εναρμονισμένος πληθωρισμός ανέβηκε στο 2,6%, από 2,4% που ήταν τον Απρίλιο.

Παράλληλα, στο βασικό δείκτη που αφορά περισσότερο από όλους κάθε πολίτη, τον πληθωρισμό τροφίμων δηλαδή, παρατηρείται σημαντική αποκλιμάκωση: 2,3% τον Μάιο από 4,8% τον Απρίλιο», επισημαίνει μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Προχωράμε απρόσκοπτα με βασικό στόχο να φτάσει η Ελλάδα τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε επίπεδο διαθέσιμου εισοδήματος, ανακτώντας όλο και περισσότερο από το χαμένο έδαφος μετά τα χρόνια της κρίσης.

Με αποτελέσματα χειροπιαστά, που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών, χωρίς να διακινδυνεύουμε την επιστροφή στις μαύρες εποχές της χρεοκοπίας.

Ήδη ο κατώτατος μισθός έχει αυξηθεί από 650€ σε 830€, ο μέσος μισθός έχει φτάσει τα 1.251€, αυξανόμενος κατά 20% τα τελευταία», καταλήγει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Η Μαρία Καρυστιανού, η Ελπίδα της Δημοκρατίας, η διακήρυξη 20 σημείων και το σόου από Αυγερινό και Μουτσάτσου
Η μητέρα της Μάρθης παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη το πολιτικό εγχείρημά της, με αιχμές κατά του «κατεστημένου», αναφορές σε «παρακράτος» και κεντρικό αφήγημα τη Δικαιοσύνη, τα Τέμπη και την «αφύπνιση της κοινωνίας»
Παρουσίαση του νέου πολιτικού φορέα από την Μαρία Καρυστιανού, σε εκδήλωση στο "Ολύμπιον" στην Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 21 Μαΐου 2026. (Πηγή φωτογραφίας: ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ 57
Φωτεινή Αραμπατζή για ΟΠΕΚΕΠΕ: Είμαι παντελώς αθώα, θα συνεχίσω να σηκώνω τα τηλέφωνα για τους αγρότες
«Στοχοποιήθηκα, περίπου, ως συνεργός εγκληματικής οργάνωσης, μπήκα στο κάδρο ενός υποτιθέμενου σκανδάλου» λέει μεταξύ άλλων η πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
Φωτεινή Αραμπατζή
Τηλεφώνημα Γεωργιάδη στη φτωχή αγρότισσα που δώρισε ασθενοφόρο στο ΕΣΥ - «Ένα μεγάλο ευχαριστώ»
Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε για την αγορά νέου αξονικού τομογράφου στο νοσοκομείο Βέροιας, ο οποίος θα φέρει το όνομα του εκλιπόντος βουλευτή Ημαθίας Απόστολου Βεσυρόπουλου
Άδωνις Γεωργιάδης
Φλωρίδης σε Κωνσταντοπούλου στη Βουλή: «Υπάρχει μία κωμωδία με τον Γιώργο Κωνσταντίνου που έχει ανεβεί σε παγκάκι, πλησιάζετε επικίνδυνα προς αυτό»
Οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου παρενέβαινε συνεχώς όταν ο Γιώργος Φλωρίδης απαντούσε στον Νίκο Ανδρουλάκη
Γιώργος Φλωρίδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 12