Πολιτική

Επιστολή Πατούλη σε Δούρου για το Μάτι

Απαντήσεις από την περιφερειάρχη Αττικής Ρενα Δούρου για την τραγωδία στο Μάτι, μετά τις νέες αποκαλύψεις από το ντοκιμαντέρ του Σκαι, ζητάει με επιστολή του ο υποψήφιος για την Περιφέρεια Γιώργος Πατούλης.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μεταξύ άλλων ζητάει να ενημερωθεί τι ακριβώς έγινε από την Περιφέρεια στους 9 μήνες που μεσολάβησαν από την τραγωδία στις πυρόπληκτες περιοχές, αλλά και απαντήσεις για το μοιραίο βράδυ της 23ης Ιουλίου.

Η επιστολή του κ. Πατούλη προς τη Ρένα Δούρου αναφέρει τα εξής: “Αξιότιμη κυρία Περιφερειάρχη,

Σήμερα, που όλη η Ελλάδα είναι σοκαρισμένη από τις αποκαλύψεις της εκπομπής του δημοσιογράφου κ. Αλέξη Παπαχελά σχετικά με τα όσα συνέβησαν στην τραγωδία στο Μάτι, θα παρακαλούσαμε να μας απαντήσετε για τα εξής:

–Αν την ώρα της σύσκεψης με τον Πρωθυπουργό, στην οποία ήσασταν παρούσα,γνωρίζατε ή όχι την ύπαρξη νεκρών.

–Αν η ίδια, ένα χρόνο μετά, είστε ακόμα ικανοποιημένη από τα όσα έκανε η Περιφέρεια Αττικής εκείνη την τραγική μέρα.

–Σε τι κατάσταση είχατε παραλάβει τις δομές, που σχετίζονται με την πολιτική προστασία της Περιφέρειας Αττικής.

–Αν εξακολουθείτε να υποστηρίζετε ότι ο βασικός λόγος της καταστροφής, ήταν η ύπαρξη αυθαιρέτων. Και αν ναι, να μας πείτε πόσα έχουν κατεδαφιστεί από την αρχή της θητείας σας και πόσα από την τραγωδία μέχρι σήμερα.

–Αν, ενόψει της θερινής περιόδου, έχουν ληφθεί από την Περιφέρεια Αττικής, όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης και πολιτικής προστασίας.

Επειδή ίσως σπεύσετε να μιλήσετε πάλι για τυμβωρυχία, θα μας επιτρέψετε να επισημάνουμε ότι η διερεύνηση της αλήθειας, όταν έχουν χαθεί τόσοι συνάνθρωποί μας, είναι υποχρέωση όλων μας από σεβασμό στη μνήμη τους, αλλά και για να μην επαναληφθούν τα ίδια τραγικά λάθη.
Αντιθέτως, το να αποσιωπάς τις όποιες ευθύνες θεωρώντας ότι όλα όσα συνέβησαν είναι απλώς μία “στραβή που έκατσε στη βάρδια σου”, είναι ασυγχώρητη αλαζονεία και περιφρόνηση της κοινωνίας.

Αναμένω με ειλικρινές ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας”.

 

[pdf-embedder url=”https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2019/05/epistoli-dourou-mati.pdf” title=”epistoli dourou mati”]

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Παύλος Μαρινάκης σε Αλέξη Τσίπρα: Την επόμενη φορά που θα ταξιδέψετε στο εξωτερικό, συγκρίνετε τι χώρα παραδώσατε το 2019 και πώς είναι η Ελλάδα σήμερα
«Ο Αλέξης Τσίπρας, ξέχασε, όμως, κάτι βασικό, δεν πήγε ως τουρίστας, πήγε ως πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας» αναφέρει σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο Παύλος Μαρινάκης
Αλέξης Τσίπρας: Από το Παρίσι στις γειτονιές, το στοίχημα του «προοδευτικού μετώπου»
Το πρωί της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπιζόταν τις αλλαγές στους Ποινικούς Κώδικες και μιλούσε για το καλώδιο Ελλάδας–Κύπρου. Λίγες ώρες αργότερα, στο Παρίσι, συναντούσε τον δήμαρχο της πόλης και ζητούσε συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων
Ο Αλέξης Τσίπρας στο Παρίσι 6
Οι ΗΠΑ δίνουν μέχρι και 20 εκατ. δολάρια για πληροφορίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
Οι πληροφορίες αυτές για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, μπορεί να αφορούν «τις εγκαταστάσεις», «τον εξοπλισμό» και «το προσωπικό», όπως επίσης τους «επιστήμονες», ή «τις μετακινήσεις»
Majid Asgaripour
Αυστηρή απάντηση της Αθήνας στην Άγκυρα για τις NAVTEX Ελλάδας και Κύπρου – «Σαφές το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας»
.«Οι εργασίες του VB Abeille Marengo θα προχωρήσουν βάσει του επιχειρησιακού προγραμματισμού της εταιρείας, σε ελληνικά και κυπριακά χωρικά ύδατα και σε περιοχές ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας»
Abeille Marengo, γαλλικό ερευνητικό 76