Πολιτική

Επιστολή Βέμπερ για τον Λαγό – «Πάρτε μέτρα» – Η επίθεση στην Ασημακοπούλου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι απέστειλε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, με την οποία ζητεί τη λήψη μέτρων αναφορικά με τον Γιάννη Λαγό. Μάλιστα περιγράφει επεισόδιο με τον καταδικασμένο ευρωβουλευτή και την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. 

Ειδικότερα, ο κ. Βέμπερ αναφέρει:

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στην απαράδεκτη συμπεριφορά ενός μη-εγγεγραμμένου μέλους, του κυρίου Ιωάννη Λαγού, προς μέλος της Ομάδας του ΕΛΚ, την κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Κατά τη διάρκεια ανταλλαγής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που πραγματοποιήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2020, στη δίκη του ελληνικού νέο-ναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής το οποίο διώχθηκε με την κατηγορία ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, ο κύριος Λαγός απευθύνθηκε δημόσια στην κυρία Ασημακοπούλου με προσβλητικά σχόλια που βασίζονται στον ισχυρισμό της συμμετοχής της σε αυτό που ο κ. Λαγός χαρακτήρισε πολιτική «συνωμοσία εναντίον των μελών της Χρυσής Αυγής».

Επιπλέον, στην ομιλία του στην Ολομέλεια στις 5 Οκτωβρίου 2020, ο κύριος Λαγός τόλμησε να κατηγορήσει τον ομιλητή του ΕΛΚ για «κοροϊδία της δημοκρατίας» και αποκάλεσε τον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, «πολιτικό απόβρασμα» για το ρόλο του στο να φέρει το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής στη Δικαιοσύνη.

Αυτές οι παρατηρήσεις υπερέβησαν τα όρια του υπεύθυνου πολιτικού λόγου, τόσο σε προσωπικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο. Επιπλέον, η συμπεριφορά του κ. Λαγού είναι ακόμη πιο ακατάλληλη υπό το φως της απόφασης που ανακοινώθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2020 από το Εφετείο Αθηνών, το οποίο καταδίκασε το ελληνικό νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή για τον σχηματισμό και τη λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης υπό τον μανδύα ενός πολιτικού κόμματος.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν ανέκαθεν αποφασισμένο να υπερασπιστεί με αποφασιστικότητα τη δημοκρατία ενάντια στον φασισμό και αυτή η αξιοθρήνητη συμπεριφορά δεν μπορεί να συνδεθεί με τις αξίες του Οίκου μας.

 Επομένως, σύμφωνα με το άρθρο 175 του Κανονισμού μας, σας ζητώ να προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες ώστε αυτή η αξιοθρήνητη συμπεριφορά να μην επαναληφθεί ξανά».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΚΥΣΕΑ: Την Πέμπτη το «πράσινο φως» για την «Ασπίδα του Αχιλλέα» και νέα εξοπλιστικά
Στην συνεδρίαση, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να εγκριθούν τα ισραηλινά αντιαεροπορικά συστήματα, τα C-390 Millennium, τα UAV V-BAT και Heron, καθώς και τα υποβρύχια Victa
Πύραυλοι
O Γιώργος Βλάχος ανάβει φωτιές στη ΝΔ: Δεν βλέπει αυτοδυναμία και δεν αποκλείει συνεργασία με Σαμαρά – «Όλα μπαίνουν στο τραπέζι μετά τις εκλογές»
Ο βουλευτής Α' Ανατολικής Αττικής δεν αποκλείει το σενάριο αλλαγής ηγεσίας και επαναλαμβάνει τη διαφωνία του για το ασυμβίβαστο βουλευτή - υπουργού
Γιώργος Βλάχος 13
Η ΕΛΑΣ απαντά σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: «Δεν θα τα καταργήσουμε, θα αλλάξουμε ριζικά τον νόμο Πιερρακάκη»
Η τομεάρχης Παιδείας του κόμματος Τσίπρα επικαλείται την ασφάλεια δικαίου και προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να δημιουργηθεί ένα «ανεξέλεγκτο Ελ Ντοράντο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης»
ΕΛΑΣ για Παιδεία
«Σφάχτηκαν» Αντωνοπούλου - Βούλτεψη για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η Δεξιά στήνει πελατειακά δίκτυα» – «Εσείς μοιράζατε θέσεις με τον Καμμένο»
Η αντιπαράθεση ξέφυγε από τα όρια της υπόθεσης, με εκατέρωθεν αιχμές για πελατειακά δίκτυα, ρουσφέτια, τον Αλέξη Τσίπρα και προσωπικές αναφορές
Βούλτεψη και Αντωνοπούλου
Σκληρό σφυροκόπημα της ΕΛΑΣ σε Μητσοτάκη: Φιέστα στο ΟΑΚΑ πάνω στα ερείπια της εγκατάλειψης
Σφοδρή επίθεση της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης στον πρωθυπουργό μετά την επίσκεψή του στις ολυμπιακές εγκαταστάσεις, κατηγορεί την κυβέρνηση για επταετή αδιαφορία
OAKA 22
Μητσοτάκης: Το 2030 η Ελλάδα θα είναι μια πολύ καλύτερη χώρα – 23 δις ευρώ για επενδύσεις σε βάθος 5ετιας
Το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης αποτελεί το κεντρικό θεσμικό πλαίσιο για τον σχεδιασμό, τη διαχείριση, την παρακολούθηση και τον έλεγχο των έργων που χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από τους εθνικούς πόρους
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση που διοργανώνει το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών για την παρουσίαση του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης 2026-2030  στο Ωδείο Αθηνών.   Τρίτη 21 Ιουλίου 2026 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
37