Πολιτική

Επιστολή Βέμπερ για τον Λαγό – «Πάρτε μέτρα» – Η επίθεση στην Ασημακοπούλου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι απέστειλε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΕΛΚ Μάνφρεντ Βέμπερ, με την οποία ζητεί τη λήψη μέτρων αναφορικά με τον Γιάννη Λαγό. Μάλιστα περιγράφει επεισόδιο με τον καταδικασμένο ευρωβουλευτή και την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου. 

Ειδικότερα, ο κ. Βέμπερ αναφέρει:

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας στην απαράδεκτη συμπεριφορά ενός μη-εγγεγραμμένου μέλους, του κυρίου Ιωάννη Λαγού, προς μέλος της Ομάδας του ΕΛΚ, την κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Κατά τη διάρκεια ανταλλαγής μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που πραγματοποιήθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2020, στη δίκη του ελληνικού νέο-ναζιστικού κόμματος της Χρυσής Αυγής το οποίο διώχθηκε με την κατηγορία ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση, ο κύριος Λαγός απευθύνθηκε δημόσια στην κυρία Ασημακοπούλου με προσβλητικά σχόλια που βασίζονται στον ισχυρισμό της συμμετοχής της σε αυτό που ο κ. Λαγός χαρακτήρισε πολιτική «συνωμοσία εναντίον των μελών της Χρυσής Αυγής».

Επιπλέον, στην ομιλία του στην Ολομέλεια στις 5 Οκτωβρίου 2020, ο κύριος Λαγός τόλμησε να κατηγορήσει τον ομιλητή του ΕΛΚ για «κοροϊδία της δημοκρατίας» και αποκάλεσε τον Έλληνα πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, «πολιτικό απόβρασμα» για το ρόλο του στο να φέρει το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής στη Δικαιοσύνη.

Αυτές οι παρατηρήσεις υπερέβησαν τα όρια του υπεύθυνου πολιτικού λόγου, τόσο σε προσωπικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο. Επιπλέον, η συμπεριφορά του κ. Λαγού είναι ακόμη πιο ακατάλληλη υπό το φως της απόφασης που ανακοινώθηκε στις 7 Οκτωβρίου 2020 από το Εφετείο Αθηνών, το οποίο καταδίκασε το ελληνικό νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή για τον σχηματισμό και τη λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης υπό τον μανδύα ενός πολιτικού κόμματος.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ήταν ανέκαθεν αποφασισμένο να υπερασπιστεί με αποφασιστικότητα τη δημοκρατία ενάντια στον φασισμό και αυτή η αξιοθρήνητη συμπεριφορά δεν μπορεί να συνδεθεί με τις αξίες του Οίκου μας.

 Επομένως, σύμφωνα με το άρθρο 175 του Κανονισμού μας, σας ζητώ να προβείτε στις κατάλληλες ενέργειες ώστε αυτή η αξιοθρήνητη συμπεριφορά να μην επαναληφθεί ξανά».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πιερρακάκης: Τα μέτρα ακούνε την κοινωνία και δίνουν ανάσα – Απολύτως σωστή η απόφαση για εκλογές την επόμενη άνοιξη
«Στόχος να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημα - Δεν υπάρχει plan b, ο δημοσιονομικός χώρος είναι αυτός - Να έχουμε μία χώρα που δίνει το χέρι της, όχι που κουνάει το δάχτυλο»
Ο υπουργός Οικονομικών Κυριάκος Πιερακάκης στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες
24
Στην Αίγυπτο ο Μητσοτάκης: Τετ α τετ με Αλ Σίσι και τριμερής με Χριστοδουλίδη – Στην ατζέντα θαλάσσιες ζώνες, Λιβύη, ενέργεια και Μονή Σινά
Η στρατηγική σχέση Αθήνας, Λευκωσίας και Καΐρου και το μήνυμα σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, στον απόηχο των κινήσεων της Τουρκίας στην περιοχή
Χριστοδουλίδης, Αλ Σίσι, Μητσοτάκης
Άδωνις Γεωργιάδης κατά ΣΥΡΙΖΑ για Novartis: «Αντί να μου ζητήσουν συγγνώμη, ζητούν και τα ρέστα»
Σφοδρή απάντηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών - «Η αγωνία των Συριζαίων να περάσουν το 3% τους έχει οδηγήσει στον πλήρη παραλογισμό»
Άδωνις Γεωργιάδης 9
ΕΛΑΣ κατά Μητσοτάκη για τα μέτρα της ΔΕΘ: «Υποσχετικές αλαζονείας και παραπλάνησης»
Το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αποδομεί τις εξαγγελίες για μισθούς, συντάξεις και Δημόσιο και αντιπαραβάλλει το δικό του πρόγραμμα - «Στασιμότητα και διαφθορά ή εντιμότητα και πρόοδος»
Μητσοτάκης, ΔΕΘ