Πολιτική

Κοινή επίθεση Άδωνι – Βορίδη σε Κουρουμπλή: Ντροπή τα άθλια υπονοούμενα

Το twitter επέλεξαν οι Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης για να απαντήσουν στον υπουργό Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, σχετικά με τις "λεόντειες" συμβάσεις που ο τελευταίος κατήγγειλε ότι έγιναν την περασμένη διετία με γερμανικές εταιρείες σε βάρος του Δημοσίου.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, εξαπέλυσε την επίθεση και οι δύο προκάτοχοί του, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωγριάδης και Μάκης Βορίδης πέρασαν στην αντεπίθεση.

“Ο Κουρουμπλής βάζει λάσπη στον ανεμιστήρα”

Με κοινή τους ανάρτηση στο twitter, τονίζουν πως ανέχονται την πολιτική κριτική αλλά δεν δέχονται “μύγα στο σπαθί τους για την τιμή τους”.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα οι κ.κ. Γεωγριάδης και Βορίδης απαντούν πως “σύμβαση με γερμανική εταιρία που έλαβε 10 εκατ. ευρώ για υπηρεσίες που δεν παρείχε, δεν υπάρχει”.

“Αν όμως εμμένει και δεν του αρέσει η συγκεκριμένη σύμβαση, ας την καταγγείλει. Άλλως επιτέλους ας παύσει να λασπολογεί”, καταλήγει η κοινή δήλωση των δύο τέως υπουργών Υγείας.

Ολόκληρη η κοινή τους δήλωση

“Σε «σκάνδαλα» στο Υπουργείο Υγείας αναφέρθηκε ο κ. Κουρουμπλής κατά το διάστημα της υπουργείας μας, αναφερόμενος σε γερμανική εταιρία που έλαβε 10 εκατομμύρια ευρώ για υπηρεσίες που δεν παρείχαν.

Επειδή τέτοια σύμβαση δεν υπάρχει.

Επειδή υπάρχει όμως σύμβαση του Υπουργείου Υγείας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, δηλαδή τον υγειονομικό οργανισμό του ΟΗΕ, δηλ. τον παγκοσμίως σοβαρότερο και πλέον έγκριτο υγειονομικό οργανισμό για παροχή τεχνικής βοήθειας ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων έχουν καταβληθεί περίπου 2 εκατομμύρια φυσικά για έργο που έχει παραδοθεί, χρηματοδοτείται δε από χρήματα του ΕΣΠΑ που μπορούν να διατεθούν μόνο για λήψη τεχνικής βοήθειας, η δε Βουλή είναι ενήμερη για την σύμβαση αυτή που υπεγράφη επί υπουργίας.

Επειδή η λάσπη στον ανεμιστήρα από εμάς δεν γίνεται ανεκτή.

Επειδή πολιτική κριτική δεχόμαστε όσο άδικη και στρεβλή και αν είναι, αλλά για την τιμή και την υπόληψή μας δεν δεχόμαστε μύγα στο σπαθί μας.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κουρουμπλής ας εξηγήσει γιατί δέχτηκε να επιστρέψουν ποσά για την αποπληρωμή προμηθειών των νοσοκομείων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ας αφήσει τα δήθεν σκάνδαλα. Αν όμως εμμένει και δεν του αρέσει η συγκεκριμένη σύμβαση, ας την καταγγείλει. Άλλως επιτέλους ας παύσει να λασπολογεί.

Μάκης Βορίδης, Βουλευτής Αττικής, ΝΔ και πρώην Υπουργός Υγείας

Αδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής Β’ Αθηνών, ΝΔ και πρώην Υπουργός Υγείας»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άνω κάτω το ΠΑΣΟΚ: Η κόντρα Δούκα και Διαμαντοπούλου φέρνει στα όριά τους τα πράσινα στελέχη
Και ενώ η αρχική αντίδραση του ΠΑΣΟΚ έγινε αντιληπτή ως προσπάθεια ίσων αποστάσεων από τους δύο, στο παρασκήνιο, οι παροικούντες παραδέχονταν ότι δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο οι δύο
Δούκας και Διαμαντοπούλου 5
Το μεγάλο «στοίχημα» Μητσοτάκη με το βλέμμα στις εκλογές: Η «μάχη» των κονδυλίων στη Σύνοδο Κορυφής και τα μέτρα στη ΔΕΘ
Η οικονομία παραμένει το ισχυρό πολιτικό «χαρτί» της κυβέρνησης και μαζί με το αφήγημα – δέσμευση «το είπαμε, τα κάνουμε και θα κάνουμε ακόμη περισσότερα»
Κυριάκος Μητσοτάκης 16