Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

“Επίθεση” Αχτσιόγλου σε ΚΚΕ για τις απεργίες – “Σκορπάτε ηττοπάθεια στους εργαζόμενους”

Αχτσιόγλου αδήλωτη εργασία

Προσπάθεια να αμυνθεί από τις “επιθέσει” που δέχεται από ΚΚΕ και ΝΔ έκανε η Έφη Αχτσιόγλου στην Βουλή, σχετικά με την τροπολογία για τις απεργίες.

Η Έφη Αχτσιόγλου κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι με υπερβολές και ανακρίβειες σκορπά ηττοπάθεια στους εργαζόμενους,  ενώ για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε πως με όσα υποστηρίζει ταυτίζεται με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών.

Τόνισε πως η διάταξη και η αλλαγή που επέρχεται δεν αφορά σωματεία πανελλήνιας εμβέλειας αλλά πρωτοβάθμια σωματεία. Και αυτό που θεσπίζεται είναι ότι όταν συγκαλείται γενική συνέλευση θα πρέπει να παρίστανται το 50+1% των εργαζομένων και να είναι οικονομικά τακτοποιημένα.

Μάλιστα σημείωσε πως αυτό που ορίζεται είναι να είναι παρόντα στην γενική συνέλευση. Ξεκαθάρισε πως η διάταξη αυτή δεν έχει καμία σχέση ούτε με τράπεζες, ούτε με σούπερ μάρκετ ούτε άλλωστε και σε ευρύτερης έκτασης σωματεία όπως αυτά της Αττικής.

Υπερασπίστηκε την τροπολογία για τις απεργίες

Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου μάλιστα θέλοντας να κάνει σαφές το τι θεσπίζεται έδωσε και υποθετικά αριθμητικά παραδείγματα λέγοντας ότι σε μια επιχείρηση των 150 εργαζομένων, που οι 100 είναι εγγεγραμμένοι και εκ των οποίων οι 80 είναι οικονομικά τακτοποιημένοι, αυτό που θεσπίζεται είναι ότι για να κηρυχτεί μια απεργία θα πρέπει να είναι παρόντες οι 40. Και η απεργία θα κηρυχτεί ακόμα και εάν οι 20 μόνο τελικά ψηφίσουν «υπέρ», οι 10 «κατά» και οι άλλοι 10 «λευκό». Αυτό, είπε η κυρία Έφη Αχτσιόγλου υποστηρίζει το ΚΚΕ ότι καταστρατηγεί τα δικαιώματα των εργαζομένων και ότι καταργεί το δικαίωμα στην απεργία!

“Επίθεση” και στην ΝΔ

Από την άλλη πλευρά, η υπουργός Εργασίας επιτέθηκε παράλληλα και στη ΝΔ,  λέγοντας πως η θέση είναι ακόμα πιο ακραία νεοφιλελεύθερη καθώς ζητά το 50+1% των εργαζομένων να παίρνει απόφαση για απεργία και όχι απλά και μόνο να είναι παρόν στην συνέλευση. Μάλιστα είπε ότι η πρόταση της ΝΔ είναι αυτή που είχε το ΔΝΤ και γι’ αυτό και την ταύτισε με τους πιο ακραίου κύκλους των δανειστών.

Αναφερόμενη στην διαπραγμάτευση που έκανε με τους δανειστές , είπε ότι κατάφερε να αποφύγει το «λοκ άουτ».

“Η μεγαλύτερη μείωση ανεργίας στην Ευρώπη”

Επίσης αναφέρθηκε και στη μείωση της ανεργίας λέγοντας πως έχει σημειωθεί η μεγαλύτερη μείωσης της ανεργίας στην Ευρώπη και εκτίμησε ότι αυτό α συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια με την ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις