Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

“Επίθεση” Κουτσούμπα σε κυβέρνηση για την Παλαιστίνη

“Επίθεση” Κουτσούμπα σε κυβέρνηση για την Παλαιστίνη

«Υποκρισία» καταλόγισε στην κυβέρνηση από το βήμα της Ολομέλειας ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, για την στάση του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις δολοφονίες Παλαιστινίων στην Λωρίδα της Γάζας.

Σε παρέμβασή του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την απονομή ασύλου σε πρόσφυγες και μετανάστες, ανέφερε πως «αυτή την ώρα ένα στυγερό έγκλημα εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας, ένας λαός εξοντώνεται, με τις ΗΠΑ να εγκαινιάζουν τη νέα της πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ αναγνωρίζοντας την έτσι ως πρωτεύουσα του Ισραήλ».

Παράλληλα επέκρινε την επίσημη θέση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «και εδώ δεν πρωτοτύπησε και η υποκρισία σας έχει ξεπεράσει όλα τα όρια, από τη μια εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ κλαίτε και από την άλλη προωθείτε συνεργασίες με το Ισραήλ…»

Μάλιστα στηλίτευσε την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών ερωτώμενος «τι ανακοίνωση έβγαλε χθες το ΥΠΕΞ απέναντι σε αυτά τα τραγικά γεγονότα; Εάν δεν είναι υποκρισία… από τη μια να λέτε για ψηφίσματα και από την άλλη να ενδυναμώνετε με νέες συμφωνίες που φέρνετε την στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ και μάλιστα σε αντίθεση με τις αποβάσεις και εδώ του κοινοβουλίου μας, τότε τι είναι υποκρισία;»

Τόνισε πως η κυβέρνηση «μπλέκει το το λαό μας στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια…»

“Αντιπερισπασμός το σπάσιμο της Β’ Αθήνας”

Παράλληλα ο κ. Κουτσούμπας έστειλε και ένα μήνυμα προς το Μαξίμου σχετικά με τη στάση του κόμματος σε σχέση με το «σπάσιμο» της Β’ εκλογικής περιφέρειας Αθηνών.

Σημείωσε πως “το θέμα αυτό το χρησιμοποιείται ως αντιπερισπασμός για να αποσπάσετε το λαό από τα πραγματικά μεγάλα προβλήματά. Αρκετά πετάξατε την μπάλα στην εξέδρα με το σπάσιμο της Β Αθηνών. Στόχος σαν είναι να στριμώξετε τα μικρότερα κόμματα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις