Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Επίθεση Κουτσούμπα σε ΣΥΡΙΖΑ: Ποιος άλλος θα μπορούσε να φέρει το τρίτο μνημόνιο;

ΦΩΤΟ 902.gr
ΦΩΤΟ 902.gr

Κάλεσμα «σε όλους όσοι βλέπουν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο» και «έχουν τη διάθεση να συγκρουστούν με τη μοιρολατρία και τις μειωμένες απαιτήσεις», αλλά ιδιαίτερα στον κόσμο «που αισθάνεται ακόμα “αριστερός”, που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ ή άλλες αριστερόστροφες δυνάμεις και σήμερα δυσανασχετεί, να κάνει το βήμα τώρα και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ» απηύθυνε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας από το βήμα του 42ου φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» που γίνεται στο πάρκο Τρίτση.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, «δεν αλλάζει η κατάσταση μόνο με τη δυσφορία και τις δικαιολογίες γι’ αυτή την κυβέρνηση» αλλά πρέπει «να βαδίσουμε τώρα μαζί, για να ζωντανέψει η ελπίδα, η αισιοδοξία».

Παράλληλα, αναφερόμενος στην, σε δυο χρόνια, συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής του ΚΚΕ, είπε ότι αυτό κάνει το κόμμα να είναι το «πιο νέο κόμμα», γιατί «αυτό που πρεσβεύει στις σχέσεις ιδιοκτησίας, σε όλες τις κοινωνικές σχέσεις, συνολικά στην κοινωνική οργάνωση είναι το νέο, αναγκαίο, το μοναδικά προοδευτικό μέλλον για όλη την ανθρωπότητα».

Στη συνέχεια ο κ. Κουτσούμπας εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε και επιλέχτηκε να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της υλοποίησης των δεσμεύσεων των μνημονίων, των επιταγών του κεφαλαίου, των κατευθύνσεων της ΕΕ, των αποφάσεων του ΝΑΤΟ. Με δυο λόγια ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέχτηκε να κάνει τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό του κεφαλαίου και της ΕΕ, γιατί σε αυτή τουλάχιστον τη φάση, κατέχει καλύτερα από τις παραδοσιακές αστικές πολιτικές δυνάμεις, την τέχνη της εξαπάτησης και χειραγώγησης του λαού».

«Ποιος άλλος θα μπορούσε να φέρει το τρίτο μνημόνιο;» αναρωτήθηκε από το βήμα του Φεστιβάλ ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ και συνέχισε. «Ποιος άλλος θα μπορούσε να εγκαταστήσει το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με πρόσχημα τις προσφυγικές ροές, να παρακαλά για την ίδρυση νέας Νατοϊκής βάσης στην Κάρπαθο; Ποιος θα μπορούσε καλύτερα να διαφημίζει τη βάση της Σούδας στους Αμερικάνους ως την πλέον κατάλληλη για τις επεμβάσεις τους στην περιοχή; Ποιος άλλος θα μπορούσε να βάλει την οριστική ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση; Ποιος άλλος θα είχε το θράσος να βγάζει τρελούς τους χιλιάδες συνταξιούχους και να τους λέει ότι δεν βλέπουν καλά τι μπαίνει πλέον στην τσέπη τους, ισχυριζόμενοι ως κυβερνώντες ότι δεν μείωσαν τις συντάξεις τους, δεν πετσόκοψαν τα επιδόματά τους; Ποιος άλλος θα μπορούσε να βαφτίζει τις ιδιωτικοποιήσεις, “αξιοποιήσεις με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον”;»

Και συμπλήρωσε: «Η πολιτική εξαπάτηση καλά κρατεί και συνεχίζει ακάθεκτη από τους εγκάθετους του κεφαλαίου, των γερακιών του κουαρτέτου, αλλά εκλεγμένους δυστυχώς από τον “πάντα ευκολόπιστο” και “πάντα προδομένο” λαό…»

Κατά τον κ. Κουτσούμπα «ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε και επιλέχτηκε να είναι στην πρώτη γραμμή για το γονάτισμα των εργαζομένων, για τη διαχείριση του εκμεταλλευτικού συστήματος. Το ΚΚΕ βρίσκεται στην απέναντι όχθη, στην πρώτη γραμμή για την ανατροπή της σαπίλας του καπιταλισμού, στον αγώνα για την νέα κοινωνία, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε