Πολιτική

Επίθεση με μπογιές στη Βουλή!

Στόχος αγνώστων η Βουλή. Πέταξαν μπουκάλια με μπογιές και δυο καπνογόνα. Από την Όθωνος έκανε την καταδρομική η ομάδα των δραστών. Πληροφορίες πως ήρθαν στα χέρια με τους φρουρούς. Βούτσης: Απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια. Απομακρύνθηκαν σε 15 δευτερόλεπτα.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Επίθεση με μπογιές και καπνογόνα από ομάδα ατόμων στη Βουλή το μεσημέρι της Τρίτης (21.05.2019).

Την καταδρομική επίθεση στη Βουλή έκαναν τουλάχιστον 30 άτομα. Ανέβηκαν από την Όθωνος, πήδηξαν τα κάγκελα και από την πλευρά του Αγνώστου, πέταξαν μπουκάλια με κόκκινη μπογιά και δυο καπνογόνα στο κτίριο της Βουλής!

voulibogies

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι η μεγάλη ευκολία με την οποία 30 (κατά δήλωση του Νίκου Βούτση) άνθρωποι κατάφεραν χωρίς να τους σταματήσει κανείς, να ανέβουν τα σκαλιά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και να φτάσουν σχεδόν έως την επίσημη είσοδο της Βουλής!

Πληροφορίες από τη Βουλή αναφέρουν ότι υπήρξε συμπλοκή των φρουρών του Κοινοβουλίου με τους μπαχαλάκηδες και πως έχει γίνει μια σύλληψη.

voulhintime
Φωτογραφία InTime News

Δείτε τη φωτογραφία που ανέβασε στο twitter ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ανδρέας Μαραθιάς

https://twitter.com/marathiakos/status/1130798831212400642

Οργή Βούτση

Παρών στη Βουλή την ώρα της επίθεσης ήταν και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου, Νίκος Βούτσης. Αμέσως βγήκε έξω για να δει τι συμβαίνει.

Ο πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για απαράδεκτη και αντιδημοκρατική ενέργεια, σημειώνοντας πως δεν πέταξαν τρικάκια ούτε φώναξαν συνθήματα. Σύμφωνα με τον πρόεδρος της Βουλής, οι δράστες απομακρύνθηκαν από τη φρουρά της Βουλής, τους αστυνομικούς και τις επιπλέον ενισχύσεις που υπάρχουν αυτή την περίοδο στον περίβολο του Κοινοβουλίου.

voulhintime
Φωτογραφία InTime News

Σύμφωνα με τον Νίκο Βούτση, υπήρξε εμπλοκή και έγινε μια σύλληψη.

“Αυτού του τύπου οι ενέργειες απέναντι στο Κοινοβούλιο, απέναντι σε κάθε εκδοχή που τις καθαγιάζει, είναι αντιδημοκρατικές και δεν προσφέρουν τίποτα στους κοινωνικούς αγώνες οι οποίοι πρέπει να εξελίσσονται και εξελίσσονται με διαφορετικό τρόπο. Ειδικά μέσα στην προεκλογική περίοδο οι ενέργειες αυτές οξύνουν το κλίμα απολύτως ανεξάρτητα από τις προφάσεις ή τα επιχειρήματα που τις συνοδεύουν. Εν προκειμένω δεν έχουμε κάτι τέτοιο ώστε να μπορώ να πω σε τι αναφέρονταν όσοι έκαναν την καταδρομική επιχείρηση”, σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άγρια κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΝΔ για τις υποκλοπές με φόντο τις εκλογές: Οι πρακτικές της κυβέρνησης θυμίζουν «πρακτικές συμμορίας»
Με το όπλο παρά πόδα είναι στο ΠΑΣΟΚ, και με αφορμή τις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση σκοπεύει να επικαλεστεί λόγους εθνικής ασφάλειας, για να ανεβάσει το όριο της ψήφισης για σύσταση εξεταστικής σε 151 ψήφους
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ
Αντίστροφη μέτρηση για το συνέδριο της ΝΔ με άρωμα κάλπης – Τα σενάρια για πρόωρες εκλογές
Μεγάλη σημασία έχουν και οι παρεμβάσεις των κορυφαίων στελεχών, ειδικά μετά τον διαχωρισμό που υπήρξε στην ΚΟ, ανάμεσα σε αυτούς που «ιδρώνουν τη φανέλα» και σε όσους αποφεύγουν να βγαίνουν μπροστά
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Kυριάκος Μητσοτάκης: 13 νέες απάτητες παραλίες από τη Λήμνο έως την Κρήτη και τη Λευκάδα – Το μήνυμα για την Ημέρα της Μητέρας και η αναφορά στη Μαρίκα Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός αναφέρεται στο νέο πλαίσιο για ΑΠΕ και την πρόωρη αποπληρωμή χρέους 6,9 δισ. ευρώ, τις γεωπολιτικές επαφές στον Περσικό Κόλπο, τις συμφωνίες για Τεχνητή Νοημοσύνη και τις «Απάτητες Παραλίες»
Κυριάκος Μητσοτάκης 21