Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Επίθεση ΝΔ για Τσίπρα – Πούτιν και… δραχμή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σφοδρή κριτική ασκεί στην κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις αποκαλύψεις από το νέο βιβλίο για τον Φρανσουά Ολάντ, που εμπλέκουν τον Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και το… “αίτημα” για δραχμές.

Η είδηση έσκασε σαν… βόμβα κι έχει να κάνει με μια επικοινωνία που φέρεται να είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, μία ημέρα μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015.

Αφορμή στέκεται το βιβλίο με τον τίτλο «Ενας Πρόεδρος Δεν Πρέπει Να Τα Λέει Αυτά», το οποίο περιλαμβάνει εκμυστηρεύσεις του Γάλλου Προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, σε δύο δημοσιογράφους της Le Monde. Στο βιβλίο αυτό, που κυκλοφόρησε σήμερα στη Γαλλία, ο Φρανσουά Ολάντ φέρεται να αναφέρει ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν του είπε ότι «η Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία, γιατί δεν έχουν τέτοιο πιεστήριο».

Η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στον πρωθυπουργό, αναφέροντας συγκεκριμένα: “Αποδεικνύεται, άλλη μια φορά, ότι ο κ. Τσίπρας αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη.

Ερήμην των πολιτών και σε αντίθεση με την εντολή που είχε λάβει από τον ελληνικό λαό. Όλοι συνειδητοποιούν ότι με τον κ. Τσίπρα δεν μπορεί να υπάρχει καμία ασφάλεια για την πορεία που ακολουθεί η χώρα.

Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι στον κατήφορο που οδηγεί τη χώρα με την πολιτική του δεν θα ξανασκεφτεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο“.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε