Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

“Επίθεση” Πολάκη σε ΝΔ για Σκόπια – “Εσείς ανεχτήκατε τον αλυτρωτισμό τους”

“Επίθεση” Πολάκη σε ΝΔ για Σκόπια – “Εσείς ανεχτήκατε τον αλυτρωτισμό τους”

“Παράθυρο” ευκαιρίας για επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ “βλέπει” ο Παύλος Πολάκης. Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας εξαπέλυσε “επίθεση” στην ΝΔ, λέγοντας πως όλα αυτά τα χρόνια ανέχτηκε τις αλυτρωτικές θέσεις της ΝΔ.

Ο κ. Πολάκης, τόνισε ότι η κυβέρνηση εργάζεται «με σύνεση, σοβαρότητα, αίσθημα ευθύνης να διαφυλάξει εθνικά συμφέροντα και να ανοίξει νέους δρόμους με λύση…».

Προσέθεσε πως «εμείς κάνουμε μια συνολική διαπραγμάτευση, με απάλειψη αλυτρωτικών θέσεων με δρόμους, αγάλματα και στο Σύνταγμα …». Υπογράμμισε πως θα «πρέπει να πάμε σε μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό ή χρονικό προσδιορισμό, ονομασία έναντι όλων…»

Παράλληλα επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας πως «δεν ξεκινάμε από το μηδέν, αλλά υπάρχει μια προϊστορία στο θέμα των Σκοπίων που κρατάει εδώ και 27 χρόνια. Που ήταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και που ήταν οι αντιδράσεις όταν εκεί έμπαιναν αγάλματα και ονομασίες σε δρόμους κλπ; Δεν τους σταμάτησε κανείς τότε!

Η Αριστερά κυβερνούσε τότε; Οι ΑΝΕΛ; Όταν τους αναγνώριζαν ξένα κράτη… Που ήταν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, και όσοι σήμερα αντιδράτε, όταν την αναγνώριζαν ως Σοσιαλιστική Δημοκρατία της Μακεδονίας, να μην πω για βίντεο που έχουν βγει… Και τι στάση κρατά σήμερα η ΝΔ; ποια είναι η θέση σας και τι λέτε τώρα; Και ποιος λέει ποια είναι η θέση σας; ο αρχηγός σας , η κυρία Μπακογιάννη, ο κ. Καραμανλής που διαπραγματεύτηκε ή ο κ. Γεωργιάδης…»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις