Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Επίθεση σε Κουμουτσάκο: 30 βουλευτές της ΝΔ ρωτούν γιατί δεν έχουν συλληφθεί οι δράστες

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Ερώτηση για την «αδικαιολόγητη και πρωτοφανή καθυστέρηση στην ταυτοποίηση και της σύλληψης των δραστών της επίθεσης του βουλευτή της Γιώργου Κουμουτσάκου» στην εκδήλωση των Ποντιακών Συλλόγων στο Σύνταγμα κατέθεσαν 30 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Η ερώτηση κατατέθηκε προς τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, που είναι ο προϊστάμενος του αναπληρωτή υπουργού αρμόδιου για θέματα Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος την επόμενη ημέρα της αποτρόπαιης επίθεσης στα τηλεοπτικά κανάλια εξέφραζε την αισιοδοξία του για την σύλληψη των δραστών…

Οι 30 «γαλάζιοι» βουλευτές σημειώνουν ενώ «έχουν περάσει 5 ημέρες από την επίθεση εναντίον του κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, που έγινε παρουσία αστυνομικής δύναμης. Προκαλούν εντύπωση: η πρωτοφανής καθυστέρηση στην ταυτοποίηση και κυρίως της άμεσης αυτόφωρης σύλληψης πανελληνίως γνωστών από τα ΜΜΕ δραστών καθώς και η αμηχανία με την οποία προσεγγίζουν το σοβαρό αυτό γεγονός η Κυβέρνηση και το Υπουργείο».

Επιρρίπτουν μάλιστα πολιτικές ευθύνες «στο κυβερνών κόμμα που έσπειρε ανέμους αποφεύγοντας συστηματικά τα προηγούμενα χρόνια να καταδικάσει τις επιθέσεις …» σημειώνοντας πως «σήμερα οι άνεμοι μετατράπηκαν σε θύελλες…» και ζητούν από την Κυβέρνηση «να πάρει άμεση και καθαρή θέση και να δράσει αποτελεσματικά απέναντι στα περιστατικά βίας».

Οι βουλευτές της ΝΔ ερωτούν την ηγεσία του Υπουργείου, που αποδίδει την αναποτελεσματικότητα της σύλληψης των δραστών της επίθεσης. Εάν θεωρεί ενδεδειγμένο και υποδειγματικό τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η αστυνομική δύναμη και πώς σκοπεύει να αντιμετωπίσει στο μέλλον ανάλογα περιστατικά τυφλής βίας και μίσους.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε