Πολιτική

Επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας: “Αν δε μπορείτε να τους μαζέψετε, μαζέψτε τα και φύγετε”!

Η επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας από δεκάδες κουκουλοφόρους προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ με το μήνυμα της Χαριλάου Τρικούπη να είναι ξεκάθαρο!

Περίπου πενήντα άτομα είναι οι δράστες πίσω από την επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας το βράδυ της Δευτέρας, 15.10.2018. Οι άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, στην οδό Βερανζέρου.

[read4more]

Από το… ντου των εξουσιαστών τραυματίστηκαν αστυνομικοί, ευτυχώς ελαφρά, με τους συναδέλφους τους να είναι… έξαλλοι και να έχουν ήδη ανακοινώσει παράσταση διαμαρτυρίας για την Τρίτη, 16.10.2018, στο σημείο της επίθεσης.

Αντίδραση, ωστόσο, είχαμε και από το ΠΑΣΟΚ, με την Υπεύθυνη Εσωτερικών & Προστασίας του Πολίτη, Εύη Χριστοφιλοπούλου, να εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Η επίθεση στο ΑΤ Ομόνοιας αποτελεί άλλη μια θρασύτατη πρόκληση των κουκουλοφόρων που έχουν αποθρασυνθεί από την ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Αν δεν μπορούν οι κυρίες Υπουργοί να τους μαζέψουν, ας τα μαζέψουν και να φύγουν! Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας στους τραυματίες αστυνομικούς”.

Επίθεση στο Α.Τ. Ομονοίας – Το χρονικό

Αρχικά, οι δράστες λίγο πριν από τις 21:00, έριξαν μολότοφ σε ένα βαν της Διεύθυνσης Αστυνομίας, που ήταν σταθμευμένο στη συμβολή της Γ΄ Σεπτεμβρίου με την Βερανζέρου.

Στη συνέχεια έκαναν επίθεση με βόμβες μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας. Αμέσως μετά οι δράστες εξαφανίστηκαν.

Από την επίθεση αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα δύο αστυνομικοί, ενώ δύο ακόμη τραυματίστηκαν ελαφρά από σπασμένα τζάμια. Οι τέσσερις αστυνομικοί διακομίστηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Δείτε φωτογραφίες μετά την επίθεση στο ΑΤ Ομονοίας

omonoia antieksoysiastes omonoia antieksoysiastes omonoia antieksoysiastes

Παράλληλα, από την επίθεση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε 5 Ι.Χ αυτοκίνητα και 3 υπηρεσιακά οχήματα που ήταν σταθμευμένα στην οδό Βερανζέρου.

Η αστυνομία διενεργεί εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου – Ειρήνη Μιλή
Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωστής Χατζηδάκης: 3,8 δισ. ευρώ δόθηκαν στους αγρότες μέσα στο 2025 – Ακατανόητη η εμμονή στην άρνηση διαλόγου
«Από τα 27 αιτήματα των μπλόκων έχουν ικανοποιηθεί ήδη τα 16 και τα άλλα τέσσερα είναι σε  φάση επεξεργασίας», τόνισε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης 32
Παύλος Μαρινάκης: Το 2026 βρίσκει τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια χωρίς 309.000 αιώνιους φοιτητές
«Τα πράγματα αλλάζουν και οι μόνοι πρωταγωνιστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή οι φοιτητές και οι καθηγητές, παίρνουν πίσω όσα αυτονόητα ζητούσαν για δεκαετίες»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης 10