Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την οικονομία και τη… “φούσκα Μητσοτάκη”

ΣΥΡΙΖΑ

Κατά μέτωπο επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού έκανε ο Αλέξης Τσίπρας για τα θέματα της οικονομίας μιλώντας για « φούσκα Μητσοτάκη « τονίζοντας παράλληλα ότι η  οικονομία μπήκε σε ύφεση από τον Οκτώβρη του 2019.

Με ανάρτησή του στα social media, ο Αλέξης Τσίπρας, ανέφερε   ότι η εικόνα της χώρας αρχίζει να μοιάζει με την περίοδο καθώς όπως ανέφερε  « η χώρα έχει ένα Πρωθυπουργό που αντί να σκύψει πάνω από τα προβλήματα και να δώσει λύσεις, επιλέγει να υποτιμά τη νοημοσύνη των Ελλήνων, μιλώντας για «αέρα αισιοδοξίας» στην οικονομία».

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ακόμα ότι «είναι επείγουσα ανάγκη να ενισχυθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται αποκλεισμένες από χρηματοδότηση, να στηριχθούν οι εργαζόμενοι που σήμερα εξωθούνται στο να επιλέξουν ανάμεσα στην ανεργία ή στη μείωση του μισθού τους και να απλωθεί ένα δίχτυ προστασίας για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που σήμερα, ξανά, βρίσκονται στο περιθώριο».

“Ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τη φτώχεια”

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε μάλιστα στα στοιχεία  της ΕΛΣΤΑΤ, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε πρωτόγνωρες συνθήκες μνημονιακής εποπτείας, πέτυχε τη μείωση του ποσοστού φτώχειας για το 2018 στο ιστορικό χαμηλό του 17,9%.

Ακόμα και την εποχή της μεγάλης ανάπτυξης και των Ολυμπιακών Αγώνων, το 2005, το ποσοστό ήταν σχεδόν στο 20%.

Σήμερα πολύ φοβάμαι ότι η εικόνα της χώρας αρχίζει να μοιάζει με την περίοδο πριν από το 2015.»

click4more: Πιο “ευέλικτο” το Συν-Εργασία – Τι αλλάζει στον τρόπο υπολογισμού του μειωμένου χρόνου απασχόλησης

Την ίδια στιγμή 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν ερώτηση στην Βουλή η οποία απευθύνεται στους υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας, Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος .

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου τονίζουν ακόμα ότι «με τις επιλογές που έχει κάνει η κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι έχουν αφεθεί στην τύχη τους, καθώς καλούνται ουσιαστικά να επιλέξουν είτε την απόλυση είτε τη μείωση του μισθού τους.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι  ο ίδιος ο πρωθυπουργός στο  Υπουργικό Συμβούλιο,  παραδέχθηκε ότι  μόλις 3.000 επιχειρήσεις και 33.000 από το 1 εκατ. συνολικά εργαζόμενων έχουν ενταχθεί  στο πρόγραμμα «Συν-εργασία», κάτι που συνιστά παταγώδη αποτυχία».

“Μετά από συνεχή τρίμηνα ανάπτυξης έχουμε ύφεση”

Οι ίδιοι άνθρωποι ανέφεραν ακόμα ότι  «έπειτα από 12 συνεχή τρίμηνα ανάπτυξης επί ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ήδη σε ύφεση από το φθινόπωρο του 2019 εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης. Σε συνδυασμό με την αδράνειά της στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης του κορωνοϊού, τα προβλήματα στην οικονομία οξύνονται, ολόκληροι κλάδοι οδηγούνται σε αδιέξοδο και ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.

Το επιβεβαιώνει άλλωστε και ο Διοικητής της ΤτΕ, ο οποίος έκανε λόγο για αύξηση της ανεργίας στο 24% και για πολύ πιο αργή ανάκαμψη της οικονομίας τα επόμενα χρόνια». «Η κυβέρνηση λοιδόρησε το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» του ΣΥΡΙΖΑ αντί να προχωρήσει σε  γενναίες παρεμβάσεις που έπρεπε να έχουν γίνει χθες», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Πυρά και για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα θεωρούν ότι το φθινόπωρο θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη εξ αιτίας της ύφεσης και της ανεργίας και γι αυτό η  κυβέρνηση σπεύδει μέσα από το  νομοσχέδιο που έφερε για τις διαδηλώσεις να προλάβει την κατάσταση.  

Ο Εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης αναφερόμενος σε αυτό το θέμα είπε ότι « η κυβέρνηση εισηγείται ένα νόμο που παραπέμπει σε άλλες εποχές πριν τη μεταπολίτευση, πριν την σταθεροποίηση της δημοκρατίας. Δεν είναι τυχαίος ο σχεδιασμός. Η κυβέρνηση θέλει να προλάβει και να καταστείλει εκ των προτέρων τις κοινωνικές αντιδράσεις, εξαιτίας της ασφυξίας που έχει προκαλέσει στην οικονομία. Το θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα του συνέρχεσθαι δεν μπορεί να τίθεται εν αμφιβόλω και σε περιστολή. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Πρόκειται για αντιδημοκρατικό κατήφορο και για επίδειξη πυγμής και αυταρχισμού που οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις