Πολιτική

Επίθεση Τζανακόπουλου σε ΝΔ για τις μετατάξεις: Εσείς το ξεκινήσατε!

Στο θέμα των μετατάξεων στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος διευκρίνισε ότι η εν λόγω διαδικασία αφορούσε ήδη αποσπασμένους και ήδη μόνιμους δημόσιους υπαλλήλους, και ξεκίνησε μετά από πρόταση της ΝΔ και συγκεκριμένα του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής και νυν βουλευτή κυρίου Τραγάκη.

Η διαδικασία ήταν βασισμένη στο νόμο περί κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και έγινε ομόφωνα δεκτή από όλα τα κόμματα στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Παράλληλα ο κ. Τζανακόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα πόσοι και από ποια κόμματα αξιοποίησαν τη διαδικασία των μετατάξεων:
• 3 αποσπασμένοι στο γραφείο του προέδρου της Βουλής
• 6 αποσπασμένοι σε γραφεία αντιπροέδρων της Βουλής, του ΣΥΡΙΖΑ
• 4 αποσπασμένοι σε γραφεία αντιπροέδρων της ΝΔ
• 4 αποσπασμένοι στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ
• 3 αποσπασμένοι στο γραφείο του αντιπροέδρου του ΚΙΝΑΛ
• 2 αποσπασμένοι στο γραφείο του αντιπροέδρου των ΑΝΕΛ
• 1 αποσπασμένος στο γραφείο του αντιπροέδρου της Ένωσης Κεντρώων
• 1 αποσπασμένος στο γραφείο του πρώην πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου
• 1 αποσπασμένη στο γραφείο του πρώην προέδρου της Βουλής, Βύρωνα Πολύδωρα

Ο Δ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε εξάλλου στην επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός, με τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο της Βουλής, κυρία Χριστοδουλοπούλου και αποκάλυψε νωρίτερα το newsit.gr: ο κ. Τσίπρας μόλις ενημερώθηκε για το θέμα, επικοινώνησε άμεσα με τον πρόεδρο της Βουλής και αποφάσισαν από κοινού να σταματήσουν άμεσα τη διαδικασία καθώς και να ανακληθούν άμεσα όσες αποφάσεις ήταν από το νόμο εφικτό να ανακληθούν.

Επίσης αργά χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία του εξέφρασε την πρόθεση της να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να μην συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός επικρότησε την απόφασή της, δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Απαντώντας στις επικρίσεις για τα μέτρα της κυβέρνησης τόσο από το εξωτερικό όσο και από το εσωτερικό, ο κ. Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι «Tα θετικά μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση δεν επηρεάζουν κατά κανένα τρόπο την δημοσιονομική πορεία της χώρας και δεν παραβιάζουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες έτσι όπως ισχύουν». Χαρακτήρισε «άσφαιρη και παραπλανητική» την κριτική της αντιπολίτευσης περί «κατάργησης» των αντιμέτρων.

«Η αντιφατική κριτική της ΝΔ σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ διαταράσσει την δημοσιονομική πορεία της χώρας – την ίδια ώρα που μας κάνει κριτική για τα αντίμετρα – στην πραγματικότητα φανερώνει τις προθέσεις της να μην εφαρμόσει τίποτα από όσα υπόσχεται αλλά και να καταργήσει όσα μέτρα στήριξης της κοινωνίας ήδη υλοποιούνται», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος και συνέχισε: «Προετοιμάζει, δηλαδή, μεθοδικά το έδαφος για να πάρει πίσω όλες τις γενικόλογες υποσχέσεις για μειώσεις φόρων, αλλά και να εξαπολύσει μια γενικευμένη επίθεση σε κάθε κατάκτηση των τελευταίων ετών εφόσον κερδίσει τις εκλογές. Πρόκειται για ένα προμελετημένο και προκατασκευασμένο άλλοθι. Άλλοθι για να υλοποιήσει μια πολιτική αποψίλωσης του δημόσιου τομέα με επιστροφή στη μνημονιακή ρύθμιση του 1 προς 5, πράγμα που θα οδηγήσει στο πάγωμα των προσλήψεων στη δημόσια υγεία και παιδεία αλλά και μια πολιτική κρυφών αυξήσεων στη φορολογία με την κατάργηση του υπερεκπτωτικού συντελεστή του 6% ΦΠΑ στον οποίο υπάγονται τα φάρμακα, το ρεύμα και το φυσικό αέριο».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τα μέτρα Μητσοτάκη για τους αγρότες και το plan B - «Κόκκινο» πανί τα μπλόκα και στο βάθος «δάκτυλος» ΚΚΕ
Το βλέμμα της κυβέρνησης είναι στραμμένο σήμερα συνάντηση της Πανελλαδικής Επιτροπής στον Παλαμά, με το μπλόκο της Νίκαιας να προτείνει κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα
Αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας
Μαρία Καρυστιανού: Παραιτείται από το Δ.Σ. του συλλόγου συγγενών θυμάτων των Τεμπών – «Εν τέλει ο διχασμός επικράτησε»
Η Μαρία Καρυστιανού, με ανάρτησή της στο Facebook, γράφει μεταξύ άλλων για «άρνηση δημοσιοποίησης των οικονομικών καταστάσεων, την οποία επανειλημμένα ζητούσα»
Η Μαρία Καρυστιανού 78
ΠΑΣΟΚ: Οι αγρότες δεν άκουσαν λύσεις – Ο πρωθυπουργός παρουσίασε ένα έωλο «success story»
«Στον αγροτικό κόσμο αξίζουν αλήθεια, σεβασμό και ουσιαστικές λύσεις, η κυβέρνηση ΝΔ αποδεικνύει ότι δεν έχει κανένα όραμα για την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ
ΠΑΣΟΚ
Μητσοτάκης: Βελτιώσεις σε πετρέλαιο και ρεύμα, επιτάχυνση αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ και μέτρα για όσους επηρεάστηκαν από την Ευλογιά – «Δε θα ανεχθούμε εκβιασμούς από μειοψηφίες»
«Μια κομματική μειοψηφία επιμένει σε κάποια από τα μπλόκα, εκβιάζοντας ανοιχτά την κοινωνία» τόνισε ο Πρωθυπουργός
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
48