Πολιτική

Επιβεβαιώνονται οι μεγάλες αυξήσεις διδακτέας ύλης στην Γ’ Λυκείου!

Τις εισηγήσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), για τα προγράμματα σπουδών της Γ' Λυκείου, υπερασπίστηκε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “News247”, ο κ. Γαβρόγλου έκανε πάλι λόγο για “λελογισμένη αύξηση της ύλης” και σημείωσε ότι η πρόταση του ΙΕΠ ήρθε μετά ένα χρόνο επεξεργασίας.

“Δεν την έχουμε υιοθετήσει ακόμη (σ.σ. την πρόταση), αλλά το ΙΕΠ έκανε αυτήν την πρόταση μετά από διαβουλεύσεις. Έχουμε κάνει και εμείς ανεξαρτήτως τις διαβουλεύσεις για να δούμε τι συμπληρωματικές απόψεις υπάρχουν και προχωράμε στην αποδοχή, έτσι όπως είναι, με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις ενδεχομένως”, σημείωσε.

Παράλληλα, απαντώντας στις επικρίσεις επιστημονικών ενώσεων για αύξηση της ύλης 60% στην Ιστορία, 30% στα Μαθηματικά και πάνω από 30% σε Χημεία και Βιολογία, τόνισε:

“Όταν ένα μάθημα πάει από δύο ώρες σε έξι, κανονικά έπρεπε να υπάρχει και τριπλασιασμός της ύλης. Πουθενά δεν υπάρχει αυτό. Επιστημονικές ενώσεις, οι οποίες λένε τόσο τοις εκατό αύξηση, θα μου επιτρέψετε να σας πω, δεν είναι σοβαρό. Εμείς λέμε όταν είναι εξάωρα μαθήματα πρέπει να έχουν αυτό το περιεχόμενο. Νομίζω είναι απολύτως λογικό”.

Panelladikes

Έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την Γ’ Λυκείου

Πάντως, σημείωσε ότι μέχρι τέλος Μαρτίου θα έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη νέα αρχιτεκτονική στα πανεπιστήμια που θα αφορά το Διεθνές Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και εκεί θα περιλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις για το λύκειο.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι το μάθημα των Λατινικών θα είναι μάθημα επιλογής στην Γ’ Λυκείου, όπως και οι ξένες γλώσσες και το σχέδιο (οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ένα μάθημα επιλογής) και δεν θα εξετάζεται πανελλαδικά.

Σχετικά με τη συμφωνία Εκκλησίας – Πολιτείας, ο κ. Γαβρόγλου επανέλαβε ότι η πρόταση του υπουργείου εξασφαλίζει τους κληρικούς “πιο πολύ απ όσο είναι σήμερα εξασφαλισμένοι” και ότι η πρόθεση είναι να μπει μια τάξη, να διορθωθεί η ακαταστασία που είναι σε βάρος των κληρικών”. “Θέλουμε να εξαντλήσουμε τα περιθώρια συζήτησης. Αν χρειαστεί θα κάνουμε αλλαγές στο κείμενο της συμφωνίας”, τόνισε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύσκεψη υπό Μητσοτάκη για την αντιπυρική περίοδο: Σχέδιο με 18.804 πυροσβέστες, 4.299 οχήματα, πάνω από 80 εναέρια μέσα και 100 βάσεις drones
Μήνυμα επιχειρησιακής ετοιμότητας από την κυβέρνηση απέναντι σε ένα ακόμη δύσκολο καλοκαίρι λόγω της κλιματικής κρίσης - Έμφαση στην πρόληψη και στη θωράκιση των δασών
Κυριάκος Μητσοτάκης
«Καρφί» Μαρινάκη για Σαμαρά: «Η κυβέρνηση δεν θα απαντά σε προσωπικές ατζέντες, ούτε θα βάλει νερό στο κρασί της»
Αιχμές για την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τη συζήτηση για την Εξεταστική - «Αρκετά πλήρωσε η χώρα από την πάνω και την κάτω πλατεία» είπε για το κόμμα Καρυστιανού
Παύλος Μαρινάκης 5
Διπλά πυρά Βορίδη σε Σαμαρά και Ανδρουλάκη για υποκλοπές και εξωτερική πολιτική: «Αυτή η κυβέρνηση έκανε όσα δεν τόλμησαν άλλοι»
Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ απάντησε στις αιχμές του πρώην πρωθυπουργού για «κατευνασμό» και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για περιφρόνηση των θεσμών και της Δικαιοσύνης
Μάκης Βορίδης 8