Πολιτική

Eπιβεβαίωση NewsIt: Χωρίς exit poll οι εκλογές την Κυριακή

Οι εκπρόσωποι των εταιρειών δημοσκοπήσεων συναντήθηκαν δύο φορές με τους εκπροσώπους των καναλιών για να δουν τι μέλλει γενέσθαι.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έλλειψις χρημάτων στάσις…έξιτ πολ.Το διαβάσατε προ ημερών στο Νewsit ότι την βραδυά των εκλογών στα κανάλια δεν θα παιχτεί το γνωστό θρίλερ με τις εκτιμήσεις του τελικού αποτελέσματος από τις κάλπες που έστηναν παραδοσιακά οι εταιρείες δημοσκοπήσεων για λογαριασμό των τηλεοπτικών διαύλων.Τα δημοσκοπικά νούμερα ,βέβαια, δεν θα λείψουν από τις μικρές οθόνες αλλά θα αφορούν ευρήματα σφυγμομετρήσεων του σώματος των εκλογέων πάνω σε ευρύτερα τρέχοντα πολιτικά θέματα του στυλ ‘’είστε υπέρ ή κατά του μνημονίου’’κ.ο.κ.

Μέχρι να φτάσουμε,όμως,στο οριστικό ‘’έξιτ πολ γιοκ’’υπήρξαν παρασκηνιακές διεργασίες τις οποίες καταγράφουμε παρακάτω.

Το Star και ο Σκάι,ούτως ή άλλως δεν υπήρχε περίπτωση να μπουν στην διαδικασία,ενώ ο Alpha ξεκαθάρισε από την αρχή ότι τουλάχιστον για την πρώτη Κυριακή ούτε που το κουβεντιάζει,αφού βάσει συμβολαίου (με αυστηρές ρήτρες) υποχρεούται να μεταδώσει ‘’ζωντανά’’ αγώνα της Φόρμουλα 1.Τελικά τη χαριστική βολή στα έξιτ πολ την έδωσε η κρατική ΕΡΤ με την απόφασή της να μη συμμετάσχει στην διαδικασία.

Επισήμως οι άνθρωποί της επικαλέστηκαν λόγους οικονομικής στενότητας.’’Λεφτά δεν υπάρχουν’’,είπαν.Οι πλέον καχύποπτοι υποστηρίζουν πως υποβολέας του ‘’ όχι’΄ υπήρξε η κυβέρνηση για προφανείς λόγους.Άλλοι πάντως επιμένουν πως όταν ρωτήθηκε σχετικώς ο αρμόδιος υπουργός Τηλέμαχος Χυτήρης δεν έδωσε συγκεκριμένη ‘’γραμμή’’ στους επιτελείς της δημόσιας τηλεόρασης ζητώντας τους να αποφασίσουν κατά το δοκούν.

Έτσι ,λοιπόν,στο τέλος έμειναν μόνο τρείς στο παιχνίδι (Mega,ANT1 και Αlter)οι οποίοι ,όμως,διέθεταν μόλις 30.000 ευρώ έκαστος για να στηθούν κάλπες στις δύο σημαντικότερες περιφέρειες και 4-5 μεγάλους δήμους…Με αυτά τα λεφτά οι εταιρείες δημοσκοπήσεων θεώρησαν πως δεν θα μπορούσαν να βγάλουν αξιόπιστα αποτελέσματα και προκειμένου να μη γίνουν…ρόμπες την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια και συμφώνησαν να διεξάγουν τελικά τα γκάλοπ που σας προαναφέραμε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Θα διατηρηθούν ισχυροί οι ρυθμοί ανάπτυξης το 2026 χάρη στη δημοσιονομική μας πολιτική, περισσότερα θα πούμε στη ΔΕΘ – Τι είπε για την Τουρκία
«Δεν μπορούμε να φορτώνουμε στα παιδιά μας λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν στο παρελθόν» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του
Συνεδρίαση υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη του Υπουργικού Συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Πέμπτη 30 Ιουλίου 2026 (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI) 69
Παύλος Μαρινάκης: Όσα ακούσετε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, θα τα δείτε να γίνονται και πράξη
«Οι εκλογές πάνε για την άνοιξη του ‘27», ξεκαθάρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συμπληρώνοντας: «Η πολιτική είναι ένας μαραθώνιος και, από τη φύση της, πάντα κρύβει απρόοπτα»
Παύλος Μαρινάκης
Η ΕΛ.Α.Σ. ζητά νέο πλαίσιο για τις φυσικές καταστροφές με μόνιμο ταμείο και μηχανισμό αποκατάστασης
Στον σχεδιασμό προτείνεται να περιλαμβάνονται επίσης μέτρα στήριξης της οικονομικής δραστηριότητας στις πληγείσες περιοχές και έργα που μειώνουν τον κίνδυνο από μελλοντικά καταστροφικά φαινόμενα
O Αλέξης Τσίπρας 9