Πολιτική

“Επιχείρηση εκτόνωσης” από το Μαξίμου – Ανυποχώρητος ο Σαμαράς πάει σε συνάντηση αρχηγών με κλειστή ΕΡΤ

Φωτιά θα πάρουν τα τηλέφωνα μεταξύ των τριών αρχηγών της Κυβέρνησης σήμερα σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ. Από το πρωί ο Α. Σαμαράς θα καλέσει πρώτα τον Ε. Βενιζέλο και στη συνέχεια τον Φ. Κουβέλη σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ωστόσο το Μέγαρο Μαξίμου ξεκαθαρίζει ότι οι απόφαση για την ΕΡΤ είναι τελειωτική και πως αυτό που μπορεί να συζητήσει ο Πρωθυπουργός είναι βελτιώσεις στο σχέδιο για τη ΝΕΡΙΤ.

Επί της ουσίας το Μαξίμου διαμηνύει ότι η χώρα δεν πρέπει να πάει σε εκλογές, η ΕΡΤ δεν είναι η αιτία που θα πρέπει να τη βάλει σε περιπέτειες και πως τουλάχιστον με ευθύνη της ΝΔ η χώρα δεν θα μπει σε περιπέτεια εκλογών.
Με τη δημιουργία τετελεσμένου ωστόσο το Μαξίμου κάνει πιο δύσκολες τις κινήσεις των άλλων δύο εταίρων της κυβέρνησης οι οποίοι απ’ την πρώτη στιγμή τάχθηκαν κατά του λουκέτου στην ΕΡΤ.

Ο Ε. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί το ΠΑΣΟΚ εκλογές, αλλά δεν τις φοβάται κιόλας. Αυτό ακούστηκε ως μήνυμα προς το Μ. Μαξίμου ότι ο κίνδυνος συρρίκνωσης των ποσοστών του ΠΑΣΟΚ δεν θα το εμποδίσει στο να επιμείνει στις πολιτικές που θεωρεί σωστές.

Ωστόσο το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πολύ πιο κοντά σε μια συνεννόηση με το Μ. Μαξίμου σε σχέση με τη ΞΜΑΡ στο εσωτερικό της οποίας υπάρχουν φωνές που προτείνουν στον Φ. Κουβέλη μια “ηρωική έξοδο” απ’ το κυβερνητικό τέλμα.

Ο ίδιος ο Φ. Κουβέλης δεν φαίνεται να τάσσεται υπέρ μιας ευθείας ρήξης που θα οδηγήσει σε διάλυση του κυβερνητικού σχήματος και προσφυγή στις κάλπες.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ φαίνεται να συμφωνούν ότι το λουκέτο στην ΕΡΤ ήταν τουλάχιστον λάθος χειρισμός, ότι δεν θα έπρεπε να γίνει με τον τρόπο που έγινε. Οι δυο πολιτικοί αρχηγοί όμως, Βενιζέλος και Κουβέλης δεν έχουν απόλυτα κοινή γραμμή σε όλα.

Ήδη πάντως ενώ απ’ την πλευρά Σαμαρά ως αργά το βράδυ η γραμμή έμενε η ίδια το μήνυμα ήταν, τουλάχιστον όπως το μετέφεραν συνεργάτες του, πως “πάντοτε επιδιώκει το διάλογο”. Το μήνυμα για προσπάθεια εκτόνωσης ήταν ξεκάθαρο και η προσπάθεια αυτή ήδη ξεκίνησε με το τηλεφωνικό ραντεβού.

Ήδη κάποιοι μιλούν για μερική αποσυμπίεση στις σχέσεις των τριών ανδρών, εκτίμηση που αναμένεται να επιβεβαιωθεί τις αμέσως επόμενες ώρες, αλλά και μετά τη συνάντηση που θα έχουν, πιθανότατα άμεσα.

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις! Κλίμα κρίσης από τη ΔΗΜΑΡ

Αμετακίνητος ο Σαμαράς! Αν δεν συμφωνείτε καταψηφίστε την κυβέρνηση! – Θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ: Νέο κάλεσμα Πολάκη για την Κεντρική Επιτροπή – «Μην δίνετε σημασία στα μηνύματα, δεν έχει αρμοδιότητα η αναπληρώτρια γραμματέας»
Ο βουλευτής Χανίων επιμένει ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά στο Wyndham, κατηγορεί κύκλους ότι επιδιώκουν τη διάλυση του κόμματος και ανοίγει νέο μέτωπο με την Αναστασία Σαπουνά για τη νομιμότητα της διαδικασίας
Παύλος Πολάκης 13
Μήνυμα διακυβέρνησης από τον Τσίπρα – Η ΕΛΑΣ, η Παιδεία και τα εθνικά θέματα στο επίκεντρο  
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το νέο κόμμα του ως δύναμη «κυβερνώσας Αριστεράς», προανήγγειλε αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική και τη στάση της απέναντι στις ΗΠΑ
Αλέξης Τσίπρας
14
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
Η αναπληρώτρια γραμματέας Αναστασία Σαπουνά δηλώνει ότι δεν υπάρχει επίσημη σύγκληση και εισηγείται ΚΕ στις 18 Ιουλίου, ενώ Πολάκης και Παππάς επιμένουν ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
8
Η Μαρία Καραγιάννη η γυναίκα στο μπαλκόνι της Marfin θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές: «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν - Είχαν πλήρη επίγνωση»
«Τους έβλεπαν τους ανθρώπους και τους άκουγαν να ουρλιάζουν. «Σε παρακαλούμε μην το ρίξεις», τους φώναζαν» - «Για μια εβδομάδα το σώμα μας ξέρναγε στάχτη και αποκαΐδια»
Marfin: Η Μαρία Καραγιάννη θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές – «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν»
22
Χρυσοχοΐδης για συλλήψεις Marfin και εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Δεν νοείται αφαίρεση ζωής χωρίς απόδοση δικαιοσύνης»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζει ότι «η Δημοκρατία είναι ισχυρή και πάντα νικά», στέλνοντας μήνυμα προς όσους επιχειρούν να επιβάλουν τον φόβο μέσω της βίας
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο με την Πολιτική Γραμματεία που ζήτησαν Πολάκης και Παππάς – Κανονικά το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή μετά την παρέμβαση Κουβέλη
Πηγές που πρόσκεινται στην αναπληρώτρια γραμματέα, που εκτελεί χρέη επικεφαλής του κόμματος μετά την παραίτηση Φάμελλου, επιμένουν ότι η συνεδρίαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί
Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης
9