Σάββατο, 27 Απρ.
22oC Αθήνα

Εποχή για Κασσελάκη: Ποιος θα πάρει την ευθύνη γι’ αυτή την κατάντια;

Εποχή για Κασσελάκη: Ποιος θα πάρει την ευθύνη γι’ αυτή την κατάντια;

Η τάση «53» του ΣΥΡΙΖΑ στρέφει τα βέλη της κατά του Στέφανου Κασσελάκη μετά από τη νίκη του στις χθεσινές (24.9.2023) εκλογές του κόμματος. 

Τα μέλη του εν λόγω ιδεολογικού ρεύματος του ΣΥΡΙΖΑ κρίνουν ως τραγικές τις εξελίξεις στο κόμμα, του οποίου πρόεδρος είναι πλέον ο Στέφανος Κασσελάκης. Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο γνώμης που φιλοξενεί η εφημερίδα «Εποχή», στην οποία αναφέρεται: 

«Ποιος θα πάρει την ευθύνη γι’ αυτή την κατάντια;

Μετά την ψυχρολουσία της περασμένης Κυριακής, φαίνεται ότι έχουν ειπωθεί τα πάντα και η χυδαιότητα των, εντός και εκτός των τειχών, τρολς του διαδικτύου έχει ξεχειλίσει και κοντεύει να μας πνίξει. Ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει σε κάθε ευκαιρία και σε όλους τους τόνους ότι είναι “Με τον Αλέξη και για τον Αλέξη”, οικειοποιείται ανοιχτά το όνομα και την πολιτική κληρονομιά του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και έτσι έχει συσπειρώσει γύρω του όλους τους οπαδούς του Αλέξη Τσίπρα. Και είναι πολύς ο κόσμος που δηλώνει και νιώθει “Τσίπρας” και όχι “ΣΥΡΙΖΑ” και θεωρεί ότι κάποια στελέχη του κόμματος φάγανε τον ένα, μοναδικό και ισόβιο, όπως στην πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση, ηγέτη. Και εκδικείται ψηφίζοντας Κασσελάκη. Έναν ουρανοκατέβατο (;) υποψήφιο που ήρθε από το Αμέρικα και στηρίζεται απολύτως στην επικοινωνία, τελείως άσχετο από την ελληνική πραγματικότητα πράγμα που αποδεικνύεται από τις συνεντεύξεις που έχει δώσει μέχρι τώρα, που επιδιώκει να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ασπόνδυλο προσωποπαγές κόμμα απαξιώνοντας τελειωτικά ό,τι έχει απομείνει από τον ρόλο των μελών και των κομματικών οργάνων.

Σα να ήταν έτοιμος από καιρό ο Νίκος Παππάς, ο υποψήφιος των προεδρικών και για πολλά χρόνια εξ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα, έσπευσε να δώσει την υποστήριξή του στον Στέφανο Κασσελάκη. Με όλα αυτά, γεννιέται ένα αναπάντητο, μέχρις στιγμής, ερώτημα που δεν μπορεί παρά να αφήνει δυσάρεστες σκιές: όταν ένας υποψήφιος χρησιμοποιεί στην προεκλογική του εκστρατεία, συνεχώς και αδιαλείπτως, το όνομά σου και όταν ο στενότερος συνεργάτης σου βγαίνει άμεσα και τον στηρίζει στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών, τότε δεν πρέπει να ξεκαθαρίσεις την θέση σου μπροστά σ’ αυτή την ξεκάθαρη ταύτιση; Σε τέτοιες περιπτώσεις, η σιωπή είναι ιδιαίτερα ηχηρή…

Συντεταγμένοι στα μοντέλα της κοινωνίας του θεάματος, τα στελέχη από όλες τις πλευρές του ΣΥΡΙΖΑ θριαμβολογούσαν για τη μεγάλη συμμετοχή νέων μελών στην πρώτη ψηφοφορία. Πολιτική μυωπία ή επικοινωνιακή προσαρμογή; Όσοι πήγαν στα εκλογικά κέντρα και πήραν μια γεύση για το ποια ήταν πολλά από τα νέα «μέλη» του ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα προβληματίστηκαν, μπορεί και να τρόμαξαν. Άσχετα και αδιάφορα άτομα που για ποικίλους, κάθε άλλο παρά πολιτικούς, λόγους βρέθηκαν εκεί ως νέες εγγραφές, σελέμπριτις και χαβαλετζήδες, ακόμα και «φουσκωτοί» που πήγαν με τσαμπουκά να ψηφίσουν χωρίς εγγραφή και επειδή δεν το κατάφεραν ξαναγύρισαν και γράφηκαν νέα μέλη. Αν προσθέσουμε σ’ αυτό το συνονθύλευμα και τα ανενεργά μέλη-φαντάσματα του ΣΥΡΙΖΑ που προέκυψαν από το μεγαλεπήβολο σχέδιο της διεύρυνσης προς το κέντρο, μπορούμε να καταλάβουμε ποια είναι πλέον η κρίσιμη μάζα που έδωσε αυτά τα ποσοστά στον πρώτο γύρο των εκλογών. Όταν επιβάλεις με την ηγεμονική σου παντοδυναμία στο συνέδριο αυτόν τον πανηγυρτζίδικο τρόπο εκλογής προέδρου, με σκοπό, μεταξύ των άλλων, να εκλέγεσαι διθυραμβικά ως μοναδικός υποψήφιος, θα έπρεπε να περιμένεις αυτή την κατάντια που ούτε στα πιο απαξιωμένα αστικά κόμματα δεν έχει παρατηρηθεί.

Κι ένα περιστατικό ως επιμύθιο. Προεκλογική εκδήλωση του Στέφανου Κασσελάκη, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας στην Θεσσαλονίκη. Παιδιά της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ ήταν παρόντα και έκοβαν κουπόνια για το φεστιβάλ τους που τελειώνει σήμερα Σάββατο. Μια νυν και μια πρώην βουλεύτρια, η πρώτη διακριτική και η δεύτερη ένθερμη υποστηρίκτρια του Στέφανου, γύρισαν την πλάτη για να αποφύγουν τα παιδιά τα οποία κατόπιν αναζήτησαν την τύχη τους στον υποψήφιο πρόεδρο. Τους είπε να πάνε να τον βρουν μετά το τέλος της εκδήλωσης. Τα παιδιά το έκαναν και αφού τους είπε ότι δεν κρατά χρήματα πάνω του, είπε σε έναν παρατρεχάμενο: «έχεις ένα πεντάευρο να δώσουμε στα παιδιά;». Ένας μεταμοντέρνος τρόπος να αντιμετωπίζει ένας μελλοντικός αρχηγός «αριστερού» κόμματος τη νεολαία του κόμματος. Ως παρίες…

ΥΓ. Από τους φανατικότερους υποστηριχτές του Στέφανου Κασσελάκη, με συνεχείς αναρτήσεις στο facebook, είναι ο Νίκος Καρανίκας. Μήπως κάτι δείχνει αυτό;». 

Πηγή: Εποχή 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις