Πολιτική

Ερντογάν: Η κουμπαριά με τον Κώστα Καραμανλή και η ιδιαίτερη σχέση με την Ντόρα Μπακογιάννη

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον Ιούλιο του 2004, δύο μήνες μετά την πρώτη τους συνάντηση στην Αθήνα, ο -τότε πρωθυπουργός της Τουρκίας- Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν… κουμπάριασε με τον Κώστα Καραμανλή

Εκτός του Κώστα Καραμανλή, μάρτυρες στον πολιτικό γάμο της κόρης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Εσρά, ήταν ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Αντριάν Ναστάζ, και ο ηγέτης του Πακιστάν, στρατηγός Μουσάραφ. Η τελετή έγινε στο συνεδριακό “Λουτφί Κιρντάρ”, στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, παρουσία 7.500 καλεσμένων.

Ο ευτυχής πατέρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτήρισε το γεγονός ως “συνάντηση πολιτισμών”, ενώ ο Κώστας Καραμανλής, που έγινε δεκτός στον γάμο υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής, είχε δηλώσει: “Πριν από μερικά χρόνια δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο”.

Η ιδιαίτερη σχέση του Ερντογάν με τη Ντόρα Μπακογιάννη

Ιδιαίτερη είναι η σχέση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τη Ντόρα Μπακογιάννη. Η ίδια έχει δηλώσει ότι “ο Κώστας Μπακογιάννης αποφοίτησε από το Χάρβαρντ μαζί με τον Μπιλάλ Ερντογάν. Όταν ήταν η αποφοίτησή τους, ήταν εκεί δύο μεγάλες οικογένειες οι οποίες χαιρόντουσαν για τα παιδιά τους. Η μία οικογένεια ήμασταν εμείς και η άλλη οικογένεια ήταν ο Ερντογάν. Από τότε δηλαδή γνωρίζονται οι δύο”.

erdogan ntora eurok

Χαρακτηριστικό είναι ότι στις 30 Μαΐου 2017, ο πρόεδρος της Τουρκίας, τηλεφώνησε στη Ντόρα Μπακογιάννη για να της εκφράσει τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του πατέρα της και πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο Ερντογάν τόνισε ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν ένας Έλληνας πολιτικός που εργάστηκε αληθινά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, άφησε μεγάλη παρακαταθήκη, ήταν ρεαλιστής και μεγάλος ευρωπαϊστής.

erdogan ntora eurok erdogan ntora eurok

Έναν χρόνο αργότερα, ο ίδιος ο Ερντογάν την προσκάλεσε στην ορκωμοσία του, μετά τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας τον Ιούνιο του 2018.

Τον Μάρτιο του 2022 και μετά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη, η σύζυγος του Τούρκου προέδρου, Εμινέ, έστειλε στην Ντόρα Μπακογιάννη δώρο το βιβλίο της και εκείνη ανταπέδωσε με το βιβλίο της Μαρίκας Μητσοτάκη. 

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μήνυμα διακυβέρνησης από τον Τσίπρα – Η ΕΛΑΣ, η Παιδεία και τα εθνικά θέματα στο επίκεντρο  
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το νέο κόμμα του ως δύναμη «κυβερνώσας Αριστεράς», προανήγγειλε αλλαγές στην εισαγωγή στα ΑΕΙ και άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική και τη στάση της απέναντι στις ΗΠΑ
Αλέξης Τσίπρας
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
Η αναπληρώτρια γραμματέας Αναστασία Σαπουνά δηλώνει ότι δεν υπάρχει επίσημη σύγκληση και εισηγείται ΚΕ στις 18 Ιουλίου, ενώ Πολάκης και Παππάς επιμένουν ότι η συνεδρίαση θα γίνει κανονικά
Δύο ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου: «Συγκέντρωση φίλων» ή Κεντρική Επιτροπή στο Wyndham – Το θολό τοπίο με την αίθουσα και την ταυτοποίηση των μελών
6
Η Μαρία Καραγιάννη η γυναίκα στο μπαλκόνι της Marfin θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές: «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν - Είχαν πλήρη επίγνωση»
«Τους έβλεπαν τους ανθρώπους και τους άκουγαν να ουρλιάζουν. «Σε παρακαλούμε μην το ρίξεις», τους φώναζαν» - «Για μια εβδομάδα το σώμα μας ξέρναγε στάχτη και αποκαΐδια»
Marfin: Η Μαρία Καραγιάννη θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές – «Τους εκλιπαρούσαμε να μη μας κάψουν»
21
Χρυσοχοΐδης για συλλήψεις Marfin και εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Δεν νοείται αφαίρεση ζωής χωρίς απόδοση δικαιοσύνης»
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζει ότι «η Δημοκρατία είναι ισχυρή και πάντα νικά», στέλνοντας μήνυμα προς όσους επιχειρούν να επιβάλουν τον φόβο μέσω της βίας
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
ΣΥΡΙΖΑ: Φιάσκο με την Πολιτική Γραμματεία που ζήτησαν Πολάκης και Παππάς – Κανονικά το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή μετά την παρέμβαση Κουβέλη
Πηγές που πρόσκεινται στην αναπληρώτρια γραμματέα, που εκτελεί χρέη επικεφαλής του κόμματος μετά την παραίτηση Φάμελλου, επιμένουν ότι η συνεδρίαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί
Νίκος Παππάς και Παύλος Πολάκης
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
9
«Καρφί» Σιακαντάρη για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: «Η εκλογή από τη ρευστή βάση άνοιξε τον δρόμο στον Κασσελάκη»
Ο συγγραφέας του «Μανιφέστου» του Ινστιτούτου Τσίπρα υποστηρίζει ότι από την ανάδειξη του πρώην προέδρου ξεκίνησε η αποδόμηση του κόμματος και στρέφει τα πυρά του κατά όσων σήμερα εμφανίζονται ως «σωτήρες»
Γιώργος Σιακαντάρης
Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη για τη 13η σύνταξη: «Καταθέστε πρόταση νόμου και ας την κοστολογήσει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους»
Νέος γύρος αντιπαράθεσης, με το Μαξίμου να επιμένει στην κατάθεση πρότασης και τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντά ότι τα επιχειρήματα της κυβέρνησης «εξαντλήθηκαν»
Παύλος Μαρινάκης
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες