Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ερωτήσεις Μπακογιάννη και Λοβέρδου για τις παραιτήσεις στο ΥΠΕΞ

Ερωτήσεις Μπακογιάννη και Λοβέρδου για τις παραιτήσεις στο ΥΠΕΞ

Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, με την οποία κάνει λόγο για «απουσία της Ελλάδας από την κατάρτιση του Σχεδίου Δράσης ΕΕ-Τουρκίας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και τη διαχείριση των προσφυγικών ροών προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδος».

Όπως υποστηρίζει η κ. Μπακογιάννη, το Σχέδιο Δράσης για το μεταναστευτικό που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και θα επικυρωθεί από την επόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, επιτρέπει στο Τουρκικό Λιμενικό Σώμα να έχει ενισχυμένη δυνατότητα αναχαίτισης των δουλεμπορικών σκαφών ενώ προβλέπει και τη παροχή οικονομικής βοήθειας στην Άγκυρα. «Έχει λάβει διασφαλίσεις η κυβέρνηση προκειμένου να μην παραβιαστούν τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα κατά τις τουρκικές επιχειρήσεις διάσωσης στο Αιγαίο;», ζητεί να μάθει η κ. Μπακογιάννη.

Ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών, κατέθεσε επίσης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, στην οποία αναφέρει: «Ενημερωνόμαστε, πως στο Υπουργείο Εξωτερικών έχει προκληθεί αναστάτωση εξαιτίας υπηρεσιακών σας επιλογών που αφορούν διακεκριμένη διπλωμάτη και στις οποίες προσδίδονται τα χαρακτηριστικά της μεροληψίας και του εκδικητισμού (για ποιό λόγο άραγε;).

Ενημερωνόμαστε, επίσης, πως οι ανωτέρω επιλογές σας ενδέχεται να οδηγήσουν σε παραίτηση πρόσωπα της υπηρεσιακής ιεραρχίας του Υπουργείου. Με την παρούσα ερώτησή μου σας ζητώ να διευκρινίσετε, κύριε Υπουργέ, αν ισχύουν τα προλεχθέντα και σε ποιό βαθμό».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε