Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Ερώτηση από ΔΗ.ΣΥ και Ποτάμι για τον Ρουβίκωνα – “Τους ανέχεστε και έχετε βοηθήσει την δράση τους”

Ερώτηση από ΔΗ.ΣΥ και Ποτάμι για τον Ρουβίκωνα – “Τους ανέχεστε και έχετε βοηθήσει την δράση τους”

Αντεπίθεση… στις επιθέσεις του Ρουβίκωνα έκαναν Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι στην Βουλή, αφού κατέθεσαν κοινή ερώτηση στον Πάνο Σκουρλέτη.

Οι βουλευτές αφού μετρούν… στο κείμενο της ερώτησής τους , μία μία τις επιθέσεις που έχει κάνει μέχρι τώρα ο Ρουβίκωνας, υπογραμμίζοντας ότι αυτές τις επιθέσεις, κάποιοι από τα στελέχη της κυβέρνησης τις χαρακτηρίζουν «ακτιβιστικές»!

Αναφέρουν ότι οι επιθέσεις του συνοδεύονται και με σχετικές αναρτήσεις στην γνωστή ιστοσελίδα indymedia, που εξακολουθεί να «φιλοξενείται» από το ΕΜΠ, ενώ η ομάδα έχει στη διάθεσή της μέχρι και… ραδιοφωνική εκπομπή μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ open για να γνωστοποιεί τις δράσεις της!

Οι βουλευτές μιλούν για αδικαιολόγητη ανοχή στη δράση του Ρουβίκωνα και υπενθυμίζουν ότι ανώτεροι θεσμικοί παράγοντες είχαν πρωτοστατήσει στην απελευθέρωση των συλληφθέντων όταν είχαν εισβάλει στο κτήριο της Βουλής. Σημείωσαν επίσης ότι ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παρασκευόπουλος από τα πρώτα που φρόντισε ήταν η αλλαγή του γνωστού «τρομονόμου» επί το ελαστικότερον.

Μεταξύ άλλων ρωτούν εάν το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει υπολογίσει το ύψος των ζημιών που έχει προκληθεί από τη δράση του Ρουβίκωνα και εάν θα καταβληθεί κάποια αποζημίωση στους πληγέντες. Ρωτούν επίσης αν έχουν ληφθεί μέτρα για τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση των μελών της ομάδας ή μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό τέτοιων δράσεων;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις