Δευτέρα, 6 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ερώτηση της ΝΔ για τα χαλασμένα και επικίνδυνα ασανσέρ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Ερώτηση της ΝΔ για τα χαλασμένα και επικίνδυνα ασανσέρ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσαν προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό 15 βουλευτές της ΝΔ. Η ερώτηση αφορά την πτώση 2 ασανσέρ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 2 ατόμων.

Οι 15 «γαλάζιοι» βουλευτές, επισημαίνουν ότι το σωματείο εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ έχει καταγγείλει ότι «όλα τα ασανσέρ του νοσοκομείου είναι παμπάλαια και δεν συντηρούνται όπως θα έπρεπε. Χαλάνε συνεχώς και προκύπτουν μονίμως προβλήματα στην μεταφορά ασθενών».

Μάλιστα υπογραμμίζουν ότι « πολλές φορές υπάρχει αδυναμία μεταφοράς ασθενών στα χειρουργεία προκειμένου να χειρουργηθούν και έχει τύχει να μείνουν εγκλωβισμένα μέσα σε αυτά ασθενείς»!

Οι βουλευτές της ΝΔ σημειώνουν ότι από το ατύχημα της προηγούμενης Τετάρτης (01.11.2017) “από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα… το σωματείο έχει επισημάνει το πρόβλημα εγγράφως τα τελευταία τρία χρόνια χωρίς όμως να έχει επιλυθεί” ενώ ασκούν κριτική στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας πως “ενώ τα νοσοκομεία εκείνη δείχνει να ζεί σε αν εικονικό παράλληλο σύμπαν

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις