Πολιτική

Ερώτηση του ΚΙΝΑΛ για τα κονδύλια που έχει λάβει η χώρα για το μεταναστευτικό

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα αναλυτικά οικονομικά στοιχεία για τα ποσά που έχει λάβει η χώρα μας από το 2015 έως και το 2019  για την διαχείριση του προσφυγικού  – μεταναστευτικού ζητά να πληροφορηθεί Γιώργος Παπανδρέου και έξι ακόμα βουλευτές του ΚΙΝΑΛ από συνολικά 6 Υπουργεία.

Με ερώτηση που κατέθεσαν στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζητούν από τους Υπουργούς Μετανάστευσης και Ασύλου, Εθνικής Άμυνας, Υγείας, Εσωτερικών, Υποδομών και Μεταφορών, Προστασίας του Πολίτη και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τα ακριβή χρηματικά ποσά που έχει λάβει η Ελλάδα από κάθε πηγή της Ε.Ε, όσο και από οποιοδήποτε άλλη  διεθνή βοήθεια, κατά  τα έτη 2015, 2016, 2017, 2018 και 2019, δίνοντας έμφαση στα ποσά που έχουν κατευθυνθεί στην Λέσβο και στο ΚΥΤ της Μόριας.

Οι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, αναφέρουν πως σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας, φαίνεται ότι η χώρα μας έχει λάβει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ για το προσφυγικό- μεταναστευτικό, τόσο από το Ευρωπαϊκού Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (ΤΑΜΕ), του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ) και του Μηχανισμού (Μέσο) Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης της Ε.Ε. όσο και από άλλη διεθνή βοήθεια.

Ζητούν μάλιστα να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τα κονδύλια από τα Υπουργεία προς την Λέσβο και ειδικότερα για το ΚΥΤ της Μόριας, όπως επίσης και την αναλυτική κατ’ έτος χρηματοδότηση καθεμίας εκ των εμπλεκομένων ΜΚΟ, αλλά και διεθνών Οργανισμών, για πάσης φύσεως δράσεις και προγράμματα στο νησί.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Silicon Valley: Συζητήσεις με διευθυντικά στελέχη της General Catalyst των 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Συζητήθηκαν οι ευρύτερες εξελίξεις γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και οι ευκαιρίες που δημιουργούνται για την Ελλάδα σε τομείς όπως οι ψηφιακές υποδομές, η έρευνα και η ανάπτυξη νέων τεχνολογιών
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Silicon Valley 34
Ο Δένδιας «κλείδωσε» τον αμυντικό άξονα με Αίγυπτο και Κύπρο στην Ανατολική Μεσόγειο: Το κοινό ανακοινωθέν – απάντηση στην Τουρκία για τη συμφωνία της Μέκκας
Η κρίσιμη διατύπωση για «ταχεία και ενιαία αντίδραση» απέναντι σε απειλές και η συνάντηση με τον Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι
Νίκος Δένδιας, επίσκεψη Αίγυπτος