Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Έρχεται νέος υπολογισμός στα διόδια της Εγνατίας Οδού

Έρχεται νέος υπολογισμός στα διόδια της Εγνατίας Οδού

Υποβολιμαίο και με ανισότητες χαρακτήρισε τον τρόπο που καθόρισε τις νέες τιμές των διοδίων της Εγνατίας οδού η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχιλ. Καραμανλής, κατά την ακρόαση του νέου προέδρου και του νέου διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής.

Ο υπουργός είπε πως η προηγούμενη κυβέρνηση εάν και ανακοίνωσε τις αυξήσεις των διοδίων, δεν τις εφάρμοσε αλλά τις «έσπρωξε» στο να τις εφαρμόσει η επόμενη κυβέρνηση και αυτό όπως είπε είναι «το αποκορύφωμα του λαϊκισμού και του παλαιοκομματισμού…».

Ο κ. Κώστας Αχιλ. Καραμανλής μάλιστα έδωσε και ένα παράδειγμα για το πόσο άδικη είναι η χρέωση που προβλέφθηκε με το νέο σύστημα λέγοντας ότι ένας χρήστης εάν παραμείνει πέντε λεπτά περισσότερο εντός της Εγνατίας Οδού αντί για 20 περίπου ευρώ θα πληρώσει περίπου το διπλάσιο.

Ο υπουργός ανέφερε ότι θα υπάρξει αναπροσαρμογή του συστήματος των καθορισμό των διοδίων καθώς αυτό πρέπει να γίνει και με διαπραγμάτευση με το ΤΑΙΠΕΔ,το οποίο είναι και υπεύθυνο για την ιδιωτικοποίηση.

Ο κ. Μητσοτάκης θέλοντας να αναδείξει την σπουδαιότητα που αποδίδει η κυβέρνηση στην Εγνατία Οδό την χαρακτήρισε ότι αποτελεί το μεγαλύτερο asset της χώρας γι αυτό και η όποια παραχώρηση θα γίνει με μεγάλη προσοχή.

Ο νέος πρόεδρος της «Εγνατία Οδός ΑΕ», κ. Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ανέφερε ότι η όποια παραχώρηση θα γίνει με το μέγιστο δυνατό τίμημα και με την απόλυτη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις