Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Έρχονται ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τις οφειλές της ΔΕΗ! Τι προανήγγειλε ο Χατζηδάκης

Έρχονται ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τις οφειλές της ΔΕΗ! Τι προανήγγειλε ο Χατζηδάκης
photo intime

Θα μειωθεί η προκαταβολή τόνισε ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.
Καμία ανοχή στους στρατηγικούς κακοπληρωτές.
Απλό, σαφές και πιο ευνοϊκό πλαίσιο για τους καταναλωτές.
Ξεκαθάρισε πως δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ με τα χρέη που έχει.

Νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τις οφειλές των καταναλωτών στη ΔΕΗ προανήγγειλε ο Κωστής Χατζηδάκης στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ. Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος τόνισε πως δε θα υπάρξουν περισσότερες δόσεις αλλά χαμηλότερη προκαταβολή για τις οφειλές στη ΔΕΗ. Παράλληλα ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε πως θα υπάρχει ένα πιο ευνοϊκό πλαίσιο τόσο για τις δόσεις όσο και για την προκαταβολή, ενώ οι πελάτες θα μπορούν και μέσα από το site της ΔΕΗ να δουν με παραδείγματα ποια ρύθμιση τους συμφέρει.

Αντίθετα ξεκαθάρισε πως το κράτος δεν θα χαριστεί στους στρατηγικούς κακοπληρωτές, η οποίοι είναι γύρω στους 60.000 και χρωστούν τα μισά χρήματα από τα χρέη της επιχείρησης και όπως φαίνεται μπορούν να πληρώσουν και δεν το κάνουν.

«Θα υπάρχει ένα πλαίσιο απλό, σαφές και πιο ευνοϊκό για τους καταναλωτές. Όχι περισσότερες οι δόσεις δεν θα είναι. Θα μειωθεί η προκαταβολή. Μέχρι εκεί γιατί δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα και θα ήταν όχι μόνο αντιθεσμικό να βγω και να μιλήσω για όλες τις λεπτομέρειες αλλά και τελείως επιπόλαιο γιατί θα πρέπει να οριστικοποιηθούν κάποια στοιχεία», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηδάκης στο ΣΚΑΙ.

«Από αυτούς που είναι ‘κοκκινισμένοι’ βαθιά, τα μισά λεφτά τα οφείλουν 60.000 συμπολίτες μας. Φαίνεται, εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον ότι αυτοί δεν είναι και ιδιαιτέρως φτωχοί. Εκεί θα καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια από τη ΔΕΗ. Δηλαδή, ναι θα υπάρξει ένα νέο πιο απλό, πιο σαφές και πιο ευνοϊκό πλαίσιο αλλά από την άλλη πλευρά δεν θα χαριστούμε στους ανθρώπους εκείνους οι οποίοι έχουν και παριστάνουν ότι δεν έχουν», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης αναφορικά με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Στη συνέχεια ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως «αυτοί οι συμπολίτες μας που παριστάνουν τους φτωχούς ενώ δεν είναι, δεν πρέπει να περιμένουν καμία ανοχή από τη ΔΕΗ και προσθέτω για να είμαι ακόμα σαφέστερος ότι στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής ξεχωρίζουμε αυτούς που έχουν ανάγκη από αυτούς που δεν έχουν. Η ΔΕΗ έχει δώσει εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ το τελευταίο δίμηνο για 30.000 αποκοπές ρεύματος».

«Σε σχέση με τις προκαταβολές η απόφαση της ΔΕΗ είναι το 40% να περιοριστεί και να εξορθολογιστεί… Και εμείς και η ΔΕΗ ακούμε την κοινή γνώμη» τόνισε χαρακτηριστικά και ανακοίνωσε πως την Δευτέρα έρχεται και η ρύθμιση για την κατάργηση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ ανακοίνωσε ο κ. Χατζηδάκης. «Τη Δευτέρα έρχεται η ρύθμιση με την οποία καταργούνται οι ΝΟΜΕ θα τη φέρουμε και στη Βουλή και θα δούμε τι θα κάνει ο κ. Τσίπρας… Οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ κόστισαν στη ΔΕΗ 600 εκατ. που κέρδισαν οι ανταγωνιστές της, τα μεγάλα συμφέροντα» σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης «Ο Τσίπρας εγκατέλειψε το μοντέλο της μικρής ΔΕΗ του κ. Σαμαρά και συμφώνησε με την τρόικα να πάει από το 90% στο 50% της αγοράς χωρίς να πάρει η επιχείρηση ούτε 1 ευρώ… Αν αυτό δεν είναι πολιτικό σκάνδαλο ποιο είναι; Για να πραγματοποιηθεί το σχέδιο έγιναν οι περιβόητες ΝΟΜΕ».

Ακόμη άφησε ανοιχτό το θέμα των ευθυνών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση της ΔΕΗ και τόνισε πως «οι κατηγορούμενοι δεν μπορούν να γίνουν κατήγοροι».

«Δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ με τις ζημιές που έχει, παρότι έβγαλε τη μύτη της από το νερό δεν έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο» διευκρίνισε ο υπουργός.

«Ο κ. Τσίπρας είπε για διαμελισμό της ΔΕΗ επειδή θέλουμε να προχωρήσουμε σε μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ δηλαδή του δικτύου διανομής. Ο κ. Τσίπρας ιδιωτικοποίησε το 66% του ΔΕΣΦΑ και το 49% του ΑΔΜΗΕ που είναι οι πυλώνες μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος κι αυτά είναι μια χαρά και τον ενοχλεί επειδή συζητάμε τον ΔΕΔΔΗΕ, βγάλτε άκρη» σχολίασε χαρακτηριστικά.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις