Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

ΕΣΡ: “Βολές” στελεχών της ΝΔ για τη συνέντευξη Πολύδωρα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τη συνέντευξη του Βύρωνα Πολύδωρα στην ΕΡΤ σχολιάζουν στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, “γαλάζια” στελέχη τονίζουν πως ο πρόεδρος του ΕΣΡ πρέπει να έχει λόγο ενωτικό, συνθετικό και να είναι αντικειμενικός. Δηλαδή να συνθέτει και όχι να διχάζει. Μάλιστα, αναρωτιούνται, πώς μπορεί αρχηγός πολιτικού σχηματισμού να γίνει πρόεδρος μιας ανεξάρτητης Αρχής.

“Μετά την σημερινή παρουσία του κ. Πολύδωρα στην ΕΡΤ όλοι κατάλαβαν γιατί τον πρότεινε ο κ. Τσίπρας και ποια ακριβώς είναι τα προσόντα του…”, αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε μία… άκρως λιτή ανακοίνωση της για τη συνέντευξη του Βύρωνα Πολύδωρα στην ΕΡΤ.

Ο Βύρων Πολύδωρας σχολίασε τις έντονες αντιδράσεις της Νέας Δημοκρατίας για την υποψηφιότητά του, απαντώντας πως “Δεν πληρώ τις προϋποθέσεις γιατί δεν είμαι κολλητός του Χριστοφοράκου”.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: “Στενοχωρήθηκα πολύ με τη στάση της ΝΔ. Νιώθω σαν να έπεσε πάνω μου σεισμός, χειρότερος της Ιταλίας. Θέλω να σημειώσω με πικρία ότι δεν εκφράζει αυτή η θέση της ΝΔ, όλη τη ΝΔ. Οι περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ είναι μαζί μου. Ο πολύς κόσμος της ΝΔ είναι μαζί μου. Αυτοί κάνουν τακτικισμούς να ρίξουν την κυβέρνηση και να προχωρήσουν τις φιλοδοξίες τους”.

Και συνέχισε, λέγοντας πως: “Ο Σαμαράς και η παρέα του ήθελαν να με εξοντώσουν”.

Υπενθυμίζουμε ότι η χθεσινή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήριζε ακατάλληλο τον Βύρωνα Πολύδωρα για πρόεδρο του ΕΣΡ.

Αναλυτικά ανέφερε:

“Η Κυβέρνηση, εγκλωβισμένη στα αδιέξοδα που η ίδια δημιούργησε, δείχνει ότι βρίσκεται σε απελπισία. Οφείλει να προσαρμοστεί στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο Παππά, αντί να παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αφορούσε στα πρόσωπα που συνθέτουν το Ε.Σ.Ρ., αλλά στην αντισυνταγματική μεταφορά αρμοδιοτήτων από το Ε.Σ.Ρ. στον κ. Παππά.
Απαιτείται αμέσως νομοθετική ρύθμιση, την οποία η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει άμεσα στη Βουλή, για να επιστραφούν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης οι αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα. Η στελέχωση του Ε.Σ.Ρ. με πρόσωπα εγνωσμένου κύρους θα ακολουθήσει αμέσως μετά.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι γνωρίζουν, ότι το πρόσωπο του κ. Βύρωνα Πολύδωρα, που προτείνεται από τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, δεν πληροί τις προϋποθέσεις που ο θεσμός απαιτεί”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε