Πολιτική

Εθνική Πινακοθήκη: Ο Δημήτρης Νατσιός κατέθεσε μήνυση για βίντεο σε έκθεση – «Προσβάλλει τα ιερά και τα όσια»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νίκης πρόκειται για βίντεο ερωτικού περιεχομένου υπό τους ήχους μιας προσευχής και του Εθνικού Ύμνου
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μήνυση κατά της Εθνικής Πινακοθήκης κατέθεσε ο πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, για βίντεο που προβάλλεται σε αυτή.

Μια βδομάδα μετά την εισβολή του βουλευτή της Νίκης, Νίκου Παπαδόπουλου, στην Εθνική Πινακοθήκη, ο οποίος μαζί με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή Διονύση Μακρή, βανδάλισαν τέσσερις πίνακες που τους θεώρησαν «βλάσφημους», ο πρόεδρος του κόμματος, Δημήτρης Νατσιός, προσήλθε στα δικαστήρια της Ευελπίδων το πρωί της Τετάρτης (19.3.25) για να υποβάλει μήνυση κατά της Εθνικής Πινακοθήκης με αφορμή ένα βίντεο που προβάλλεται σε αυτή.

«Υποβάλω μήνυση κατά παντός υπευθύνου, κατά της Εθνικής Πινακοθήκης γιατί στον τρίτο όροφο υπάρχει βίντεο το οποίο προσβάλλει απροκάλυπτα και αυτό τα ιερά και τα όσια της πίστεώς μας».

 

«Επειδή αγαπάμε τα παιδιά και τους νέους μας δεν θέλουμε να βλέπουν τέτοια άσεμνα και χυδαία θεάματα. Επιτέλους πρέπει να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι και η κυβέρνηση να σεβαστεί την εθνική μας παράδοση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως υποστήριξε, πρόκειται για ένα βίντεο ερωτικού περιεχομένου όχι μόνο υπό τους ήχους μιας προσευχής (της γνωστής που την ξέρουν όλοι οι Έλληνες το “βασιλεύ παράκλητε”) αλλά και υπό τους ήχους του Εθνικού μας Ύμνου.

Έκανε λόγο για «πράγματα απαράδεκτα», ζητώντας «σεβασμό στα ιερά και τα όσια του γένους μας».

Νίκος Παπαδόπουλος: Η βλασφημία σας έχει ξεπεράσει κάθε όριο

Με βίντεο που ανέβηκε στα social media ο βουλευτής της Νίκης Νίκος Παπαδόπουλος καταφέρεται εκ νέου κατά της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και της διευθύντριας της Εθνικής Πινακοθήκης, Συραγώ Τσιάρα.

 

«Αυτό που κάνατε είναι ακόμα χειρότερο από τους πίνακες», υποστηρίζει στη δήλωσή του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Αλέξης Τσίπρας: 13η σύνταξη από τη φορολόγηση του μεγάλου πλούτου – «Αντίπαλος ο Μητσοτάκης»
Ο πρώην πρωθυπουργός συνέδεσε την επαναφορά της 13ης σύνταξης με έσοδα δύο δισ. ευρώ από τη φορολόγηση του μεγάλου πλούτου και όρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως βασικό πολιτικό αντίπαλο
(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛ.Α.Σ. 12
ΚΚΕ κατά Μαρινάκη και Κυρανάκη: «Η θεωρία των δύο άκρων είναι κεντρική κυβερνητική γραμμή»
Ο Περισσός κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αποσυνδέει τη ναζιστική ιδεολογία από τα εγκλήματα της οργάνωσης - Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου για τις ποινικές καταδίκες
Κυρανάκης, ΚΚΕ, Μαρινάκης
Κυβερνητικές πηγές κατά ΠΑΣΟΚ: «Ας σταματήσουν να αναζητούν δήθεν “κρυφές ατζέντες” και ας απαντήσουν για τη δική τους»
Η νέα απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη στις κυβερνητικές πηγές, με αιχμές για τον εκλογικό πήχη του 25% και τις δηλώσεις Καράογλου - «Ας πείσουν πρώτα τους βουλευτές τους»
Μέγαρο Μαξίμου
Καράογλου: Η ΝΔ να απευθυνθεί σε Ελληνική Λύση, Νίκη, Λατινοπούλου, Σαμαρά και Καρυστιανού αν δεν πετύχει αυτοδυναμία – ΠΑΣΟΚ: «Αποκαλύφθηκε η κρυφή ατζέντα Μητσοτάκη»
Ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης εισηγείται άνοιγμα σε κόμματα στα δεξιά της παράταξης, με τη Χαριλάου Τρικούπη να κάνει λόγο για σχέδιο συγκυβέρνησης με την Ακροδεξιά
Θεόδωρος Καράογλου, ΝΔ
ΠΑΣΟΚ κατά Τσίπρα: «Τον ακούγαμε και ήταν σαν να ακούμε τον Μητσοτάκη» – Βολές για «νεοφιλελεύθερη μετάλλαξη»
Σφοδρή επίθεση της Χαριλάου Τρικούπη στον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΕΛΑΣ για τη 13η σύνταξη και τις οικονομικές του θέσεις - «Έταξε τα πάντα στους πάντες για να κάνει τα ακριβώς ανάποδα»
ΠΑΣΟΚ, Γραφεία Χαριλάου Τρικούπη