Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Έτσι είδαν στην κυβέρνηση την παρουσία Τσίπρα σε ΔΕΘ

Έτσι είδαν στην κυβέρνηση την παρουσία Τσίπρα σε ΔΕΘ

«Κουρασμένος ακόμη και στα ψέματα». Αυτή η φράση συνοψίζει το πώς αξιολογούν στην κυβέρνηση και τη ΝΔ τη διήμερη παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, εστιάζοντας κυρίως στα “ψεύδη” που εκτιμούν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέει ως προς τα πρωτογενή πλεονάσματα και το σχέδιό του – όπως το παρουσίασε – για τη μείωση των στόχων στο 2,5%.

«Επαναλαμβάνει τόσο μονότονα τον εαυτό του, ώστε το μόνο που καταφέρνει κάθε φορά που εμφανίζεται είναι να υπενθυμίζει στους πολίτες γιατί τον καταψήφισαν», ήταν το σχόλιο του Στέλιου Πέτσα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να τονίζει ειδικά ως προς τα πρωτογενή πλεονάσματα και να διερωτάται πώς «αν ο κ. Τσίπρας είχε ενημερώσει τους εταίρους για το σχέδιό του, γιατί δεν το έκανε σημαία του κατά την προεκλογική περίοδο; Κι αν το ξέχασε, γιατί ο κ. Τσακαλώτος δεν ενημέρωσε σχετικά με το άνοιγμα, τον αριθμό και τα ποσά του ειδικού λογαριασμού τον κ. Σταϊκούρα κατά την παράδοση-παραλαβή στο υπουργείο Οικονομικών στις 9 Ιουλίου;».

Στους κύκλους της ΝΔ δεν πέρασε, εξάλλου, απαρατήρητο το σύνθημα «είμαστε εδώ» του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, για το οποίο θεωρούν εν τέλει ότι καλύπτει την υπαρξιακή του αγωνία και απευθύνεται στο εσωκομματικό του ακροατήριο, όπως και η ομιλία του και η παρουσία του στη συνέντευξη Τύπου, όπου επιπλέον απέδειξε για μία ακόμη φορά πως αδυνατεί να κατανοήσει ακόμη και σήμερα το αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου και την ήττα του. Επίσης, στελέχη της ΝΔ υποστηρίζουν ότι ο τρόπος με τον οποίο απευθύνθηκε στην Κεντροαριστερά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει τη δεκαετία του ’80 και γενικότερα ο λόγος του δεν ήταν σύγχρονος ούτε κατάφερε να δημιουργήσει ατζέντα με σύγχρονα θέματα.

Στη ΝΔ απορρίπτουν επίσης κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς Τσίπρα για τις φοροελαφρύνσεις και ότι δεν βοηθούν τη μεσαία τάξη, αλλά και όσα ισχυρίζεται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά καθ’ υπόδειξη του ΣΕΒ. Κατά τον ίδιο τρόπο αποδομούν τους ισχυρισμούς του για το Ελληνικό και τη ΔΕΗ – ότι, δηλαδή, στην πρώτη περίπτωση κίνησε τις διαδικασίες για το έργο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ότι στη δεύτερη δεν είχε ευθύνη η κυβέρνησή του – ενώ σχολιάζουν πως είναι εκτός πραγματικότητας και όσα είπε ο κ. Τσίπρας για το προσφυγικό και την αποσυμφόρηση των νησιών που ισχυρίστηκε ότι έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, υπενθυμίζουν τη σταθερή θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη που έχει εκφραστεί ήδη προεκλογικά ότι η συμφωνία είναι εθνικά επιζήμια, αλλά δεν μπορεί ν’ ακυρωθεί μονομερώς από τη στιγμή που κυρώθηκε από τη Βουλή κι έτσι απορρίπτουν την κριτική του πρώην πρωθυπουργού για αλλαγή στάσης εκ μέρους της ΝΔ μετεκλογικά.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις