Πολιτική

Έτσι… πώρωσε ο Τσίπρας την Κεντρική Επιτροπή! Οι ατάκες που έφεραν αποθέωση

Ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε τις διεργασίας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και κάποια σημεία της ομιλίας του έκαναν ιδιαίτερο... γκελ στο ακροατήριο.

Το… φινάλε που επεφύλασσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, και στο οποίο αναφέρονταν σε νέα, ισχυρή εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2019, κέρδισε, χωρίς αμφιβολία, τα περισσότερα χειροκροτήματα από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.

Εκτός, όμως, από τα κεντρικά διλήμματα των επόμενων εκλογών, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος έδειξε να απασχολεί ιδιαίτερα, η επόμενη μέρα, τα μέτρα στήριξης και ανακούφισης των πολιτών.

Clicck4more: Σφοδρή επίθεση Τσίπρα σε Στουρνάρα να κάνει καλύτερα τη δουλειά του και να μιλάει λιγότερο! Έμμεση απάντηση σε Καμμένο και μηνύματα στην ΠΓΔΜ

Το πρώτο σημείο της ομιλίας που απηύθυνε ο κ. Τσίπρας και το οποίο κέρδισε το χειροκρότημα της Κ.Ε. ήταν όταν ο ομιλητής έριξε το «γάντι» στην αντιπολίτευση για ψήφιση των επόμενων μέτρων στη Βουλή, με ονομαστικές μάλιστα, ψηφοφορίες, έτσι ώστε όλα τα κόμματα να μπορούν να πάρουν θέση («μαρτύριο σταγόνας» για τους αντιπάλους του χαρακτήρισε τη διαδικασία ο Αλέξης Τσίπρας).

Ο Τσίπρας και η έμμεση αναφορά στον Ι. Στουρνάρα

tsipras ke syriza claps

Η φράση-κλειδί της ομιλίας του ότι ο επόμενος προϋπολογισμός όχι μόνο δεν θα περιλαμβάνει μέτρα, αλλά μόνο αντίμετρα, χειροκροτήθηκε επίσης πολύ, όπως και το μήνυμα που έστειλε στους«κινδυνολογούντες εγχώριους θεσμικούς παράγοντες», σε μια έμμεση αναφορά στον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα.

Δείτε το βίντεο

Η αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι στο εξής, οι ελληνικές κυβερνήσεις θα καθορίζουν το μίγμα πολιτικής, όπως και η ταύτιση του αντιπάλου του, του Κυρ. Μητσοτάκη, με το ΔΝΤ, κέντρισαν επίσης το ενδιαφέρον του κομματικού οργάνου.

[read4more]

Παραλλήλως, η αναφορά του πρωθυπουργού ότι δεν πρόκειται να εισέλθει σε διεθνείς οργανισμούς η ΠΓΔΜ με την ονομασία, Δημοκρατία της Μακεδονίας επιδοκιμάσθηκε από τους συμμετέχοντες.

Και μαζί, η φράση του ότι η Αριστερά δεν έβαλε ποτέ πάνω από το εθνικό καθήκον, το στενά κομματικό συμφέρον.

Τέλος, η πεποίθηση του Αλ. Τσίπρα για ολοκλήρωση της θητείας αυτής της κυβέρνησης, μαζί και το… πέταγμα του γαντιού στον αντίπαλό του, πρόεδρο της ΝΔ, να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, ήταν δύο ακόμη σημεία που χειροκροτήθηκαν ιδιαιτέρως.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Υπόθεση Παναγόπουλου: Στα «κάγκελα» τα κόμματα μετά την έρευνα εις βάρος του προέδρου της ΓΣΕΕ για υπεξαίρεση κονδυλίων
Οι κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος προκαλούν σφοδρές πολιτικές αντιδράσεις – Παραίτηση ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ, «συνδικαλιστική μαφία» καταγγέλλει το ΚΚΕ – Τι λένε ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και Νίκη
Γιάννης Παναγόπουλος 6
Πώς η «Διαφάνεια» του Αλέξη Τσίπρα θα «παρακολουθεί» τη διαχείριση του δημόσιου χρήματος - Επτά παραδείγματα
Σκοπός της πλατφόρμας, σύμφωνα με το Ινστιτούτο του πρώην πρωθυπουργού, είναι να οργανώσει, να ενοποιήσει και να καταστήσει πραγματικά αξιοποιήσιμη την ήδη διαθέσιμη πληροφορία
Αλέξης Τσίπρας
Μαρινάκης στο 12ο briefing για τους πολίτες: Τέσσερις μεγάλες αλλαγές στην προσεχή Συνταγματική Αναθεώρηση
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε επίσης σε ερωτήσεις σχετικά με την ασφάλεια των εργαζομένων, την ανεργία, την ψήφο των αποδήμων, αλλά και σε πιο εξειδικευμένα θέματα
Παύλος Μαρινάκης
«Φαγωμάρα» δίχως τέλος στο ΠΑΣΟΚ: Αντιπαράθεση Καββαθά και Χρηστίδη στη Βουλή για τις συλλογικές συμβάσεις - «Μειώνετε τους μικρομεσαίους με όσα λέτε»
«Όποτε μας συναντάτε λέτε πως μας στηρίζετε και εδώ να λέτε πως εκπροσωπούμε τα συμφέροντα της κυβέρνησης» είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ
Γιώργος Καββαθάς
Οργισμένη (πάλι) η Κωνσταντοπούλου: Η Νέα Δημοκρατία να μετονομαστεί σε Νέα Δικογραφία, ο Γεωργιάδης είναι υπόλειμμα του ολοκληρωτισμού
Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον ότι «κρύβεται» και αποφεύγει τη Βουλή
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου