Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Έτσι θα «αλλάξει» ο ΑΦΜ: Προσωπικός Αριθμός και στις ταυτότητες

Κυριάκος Πιερρακάκης

Αλλάζει ο ΑΦΜ και βάζει το… όνομα αλλιώς. Τα ψηφία του σημερινού μας ΑΦΜ θα γίνουν ο αριθμός της ταυτότητάς μας. Πλέον, ένας αριθμός θα μας «καθορίζει». Ο πρώην ΑΦΜ που θα γίνει ο «Προσωπικός Αριθμός».

Όπως εξήγησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στον ΣΚΑΙ, ο Προσωπικός Αριθμός που θα χρησιμοποιούμε ως πολίτες θα είναι τα ψηφία του ΑΦΜ και θα είναι και ο αριθμός της ταυτότητάς μας.

«Δεν θα λέγεται πλέον ΑΦΜ. Θα λέγεται Π.Α, Προσωπικός Αριθμός», είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, σημειώνοντας πως για ένα διάστημα τα μωρά θα παίρνουν και Π.Α αλλά και ΑΜΚ.Α μέχρι τα συστήματα να απορροφήσουν και τον ΑΜΚΑ και να είναι πλέον ένας ο αριθμός.

Πλέον, είπε ο υπουργός, στην ταυτότητα θα αναγράφεται μόνος ο Προσωπικός Αριθμός και ένας αριθμός πιστοποιητικού ο οποίος θα είναι κάτι σαν check σε περίπτωση που χαθεί η ταυτότητα. Βέβαια, όλα αυτά θα γίνουν το 2022 όταν αναμένεται να είναι έτοιμο το σύστημα.

Οι νέες ταυτότητες, είπε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, θα μοιάζουν με το δίπλωμα οδήγησης (σ.σ. το καινούργιο) και θα έχουν έγχρωμη φωτογραφία.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις