Πολιτική

Έτσι θα κινηθεί κοινοβουλευτικά ο ΣΥΡΙΖΑ στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Αναζητούν συνεργασίες – Σε ποια περίπτωση θα συνυπογράψουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ

Αμφισβητούν τις δημοσκοπήσεις - Παραπλανητική η εικόνα
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με αφορμή τα έξι χρόνια από την διακυβέρνηση της χώρας από την ΝΔ και ενώ η συζήτηση για τα πρακτικά του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών του 2015 συνεχίζεται με ιδιαίτερη ένταση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, εμφανίστηκε να υποστηρίζει ότι «πρέπει να φύγει αυτή η κυβέρνηση».

«Υπάρχει σήμερα μια άλωση του κράτους από γαλάζιες ακρίδες» υποστήριξε ο Σωκράτης Φάμελλος και πρόσθεσε: «Εδώ και έξι χρόνια έχουμε συνεχώς σκάνδαλα, φτωχοποίηση του λαού, υπερκέρδη για λίγους και επιδείνωση σε πάρα πολλούς τομείς». Το μεσημέρι πάντως θα συνεδριάσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αποφασίσει το πως θα κινηθεί στο ζήτημα της προανακριτικής επιτροπής για το θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Οι δικηγόροι του κόμματος σύμφωνα με πληροφορίες έχουν μελετήσει την δικογραφία και σε σύσκεψη που έγινε αποφάσισαν ότι δύο είναι, τα βασικά αδικήματα που στοιχειοθετούνται με επάρκεια έτσι ώστε να περάσει στο επόμενο στάδιο η κοινοβουλευτική διαδικασία.

Οι βουλευτές που συμμετείχαν στην σύσκεψη και οι οποίοι έχουν γνώση της δικογραφίας είναι ο Διονύσης Καλαματιανός, ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ο Δημήτρης Ψυχογιός, ο Βασίλης Κόκκαλης, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Γιώργος Παπαηλιού, ο πρώην υπουργός και συντονιστής αγροτικής πολιτικής Σταύρος Αραχωβίτης καθώς και οι νομικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην σύσκεψη κατέληξαν ότι τα αδικήματα αυτά είναι η συνέργεια σε απιστία κατά οικονομικών συμφερόντων και η ηθική αυτουργία σε απιστία κατά οικονομικών συμφερόντων. Για τα δυο αυτά αδικήματα θα ελεγχθούν ο Μάκης Βορίδης και ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Να σημειωθεί ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι ο Μάκης Βορίδης δεν θα πρέπει να ελεγχθεί μόνο για την υπογραφή που επικαλείται πως έβαλε αλλά κατά βάση, για το τι έπραξε ενώ γνώριζε το τι συνέβαινε με τις παράνομες επιδοτήσεις στον Οργανισμό.

Το κείμενο θα δοθεί στην δημοσιότητα καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει η πρόταση του να αποτελέσει βάση συζήτησης για την νέα Αριστερά και τους ανεξάρτητους βουλευτές. Στην περίπτωση πάντως που δεν βρεθούν οι τέσσερεις υπογραφές τότε το κόμμα της Κουμουνδούρου αφού μελετήσει την πρόταση του ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείεται να την συνυπογράψει.

Ο Σωκράτης Φάμελλος αναφερόμενος στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ υποστήριξε ότι «Δεν αρκούν οι παραιτήσεις Βορίδη, Χατζηβασιλείου, Σταμενίτη, Μπουκώρου. Ούτε αρκούν για να εκτονώσουν το μεγάλο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο. Από τη δικογραφία προκύπτει ότι έχει δημιουργηθεί ένα πελατειακό κράτος που κλέβει τα λεφτά της επιδότησης των τίμιων αγροτών της Ελλάδας. Και η μόνη λύση για μια ευρωπαϊκή χώρα, αντίστοιχη του ευρωπαϊκού κεκτημένου, είναι η παραίτηση της κυβέρνησης. Πρώτα προκαταρκτική επιτροπή, παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές. Δεν είναι δυνατόν να είναι πάνω από 10 υπουργοί εμπλεκόμενοι σε μια δικογραφία που ήρθε από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελική Αρχή και να μην τρέχει τίποτα» σημείωσε σχετικά .

Ο Σωκράτης Φάμελλος επέμεινε στην προοδευτική διακυβέρνηση τονίζοντας παράλληλα ότι μέρος της λύσης αυτής μπορεί να είναι και Αλέξης Τσίπρας.

Μάλιστα υπερασπίστηκε την πολιτική επιλογή του πρώην πρωθυπουργού να ζητήσει δημοψήφισμα πριν από δέκα χρόνια καθώς «αφορούσε αποκλειστικά και μόνο εντός του ευρώ η λύση αλλά καλύτερη για την πατρίδα μας και δηλώσεις ξεκάθαρες και μετά το δημοψήφισμα ότι η μόνη γραμμή η οποία υπηρετούσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Τόνισε μάλιστα με νόημα ότι «ξέραμε την Ευρώπη πολύ καλύτερα από αυτούς που μας χρεοκόπησαν πριν από το 2015. Μας λένε ότι εμείς δεν είχαμε σχέδιο. Αυτοί που μας χρεοκόπησαν είχαν σχέδιο να χρεοκοπήσουμε; Όλοι αυτοί οι «άριστοι» που λένε ότι τα ξέρουν όλα και ήξεραν καλύτερα, γιατί μας χρεοκόπησαν; Γιατί απέτυχαν;»

Την ίδια στιγμή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν στο αίτημα τους ότι η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές παραβλέποντας μάλιστα τα χαμηλά ποσοστά που σημειώνει το κόμμα τους. Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε μάλιστα να αμφισβητεί με τον τρόπο του τις δημοσκοπήσεις λέγοντας ότι «υπάρχουν δημοσκοπήσεις που διαμορφώνουν κλίμα» με συνέπεια «να διαμορφώνεται μία εικόνα στην κοινωνία, η οποία είναι παραπλανητική».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση από Moody’s και Scope Ratings: «Η Ελλάδα – νησίδα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα ανθεκτικότητας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και ταχείας μείωσης του δημόσιου χρέους», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης 5
Τα μαζεύει ο Φρέντι Μπελέρης μετά τις αντιδράσεις: Ανακαλώ τα όσα είπα για τον Κασιδιάρη, η αποστροφή μου ήταν άστοχη
«Αυτή είναι και η διαχρονική στάση μου: να στέκομαι απέναντι σε αντιλήψεις και πρακτικές που υπονομεύουν τις δημοκρατικές αξίες και να δίνω μάχες ώστε οι συμπολίτες μας να μην παρασύρονται σε επικίνδυνα μονοπάτια»
O Φρεντι Μπελέρης 157
Στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Επενδύσεις και Κυπριακό στην ατζέντα – Με μηνύματα προς την Τουρκία η ομιλία στον ΟΗΕ
Ο Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή και φιλόξενη χώρα εγκατάστασης των περιφερειακών δραστηριοτήτων διεθνών εταιρειών, με ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τα στελέχη τους
Κυριάκος Μητσοτάκης 5
ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ: Ο Μπελέρης εκθειάζει τον Κασιδιάρη και ο Μπεκίρης από το γραφείο Μητσοτάκη συναντήθηκε με συνομιλητή του
Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αποδοκιμάσει δημοσίως τον ευρωβουλευτή της Φρέντι Μπελέρη
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντι Μπελέρης 6
Παύλος Μαρινάκης: «Προφανώς και μας καλύπτουν οι εξηγήσεις Πλεύρη για την υπόθεση Μαζωνάκη» – Δεν ζητάμε άδεια για μείωση ΕΦΚ
Ο Παύλος Μαρινάκης απέρριψε την ερμηνεία ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε πως απαιτείται ευρωπαϊκή άδεια για τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα
Παύλος Μαρινάκης