Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Eurogroup – Iskra: Ζητούν πρόσθετα μέτρα και εγγυήσεις για την εφαρμογή τους

Eurogroup – Iskra: Ζητούν πρόσθετα μέτρα και εγγυήσεις για την εφαρμογή τους

Στο εκρηκτικό κλίμα των ελληνικών διαπραγματεύσεων έρχεται να προστεθεί νέα παρέμβαση της Αριστερής Πλατφόρμας που Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος ψήφισε “παρών” στη χθεσινή κρίσιμη ψηφοφορία της Ολομέλειας, με νέο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Iskra. Σε αυτό γίνεται λόγος για πρόσθετα μέτρα που απαιτούν οι δανειστές, εκφράζονται επιφυλάξεις για το “κλείσιμο” της συμφωνίας, ενώ εξαπολύει πυρά κατά όσων μέσων φιλοξενούν ρεπορτάζ σχετικά με την επόμενη μέρα στην κυβέρνηση μετά το “αντάρτικο” στη Βουλή.

Το κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα ISKRA:

“Συγκεχυμένες και ασαφείς είναι οι πληροφορίες γύρω από το Eurogroup, το οποίο βρίσκεται μέχρι αργά τη νύχτα του Σαββάτου (11/7) σε εξέλιξη, αν και έγκυροι παρατηρητές κάνουν λόγο ότι οι περισσότεροι υπουργοί Οικονομικών ζητάνε ακόμα περισσότερα μέτρα (!) από την κυβέρνηση και εχέγγυα αξιοπιστίας (!) για την εφαρμογή τους.

Την ίδια ώρα στην Αθήνα όλος, σχεδόν, ο συστημικός Τύπος παροτρύνει εμμέσως πλην σαφώς στην αποπομπή Λαφαζάνη και Στρατούλη από την κυβέρνηση, παρουσιάζοντας τι μύχιες επιθυμίες του ως «πληροφορίες».

Γίνεται σαφές ότι για τους κυρίαρχους κύκλους της ΕΕ αλλά και τα δεσπόζοντα μεγάλα συμφέροντα στην χώρα η ενδεχόμενη έγκριση νέου μνημονιακού πακέτου από τις Βρυξέλλες συνδέεται πιθανότατα με πολιτικές εξελίξεις στη χώρα.

Ερώτημα πάντως παραμένει αν εντός της Κυριακής θα μπορέσει να κλείσει συμφωνία με τους «θεσμούς» καθώς και η έκταση και το βάθος των μέτρων που θα περιέχει αυτή η συμφωνία”.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε